Hoe te handelen als iemand huis en kinderen kan kwijtraken?

Luisterartikel

Hoe handel je bij mensen die niet zelfredzaam zijn, met meerdere problemen kampen en hun huis dreigen kwijt te raken? Waarom willen sommige mensen dan niet meewerken aan hulpverlening? Wat gaat er door hun hoofd? Luister naar het verhaal van Frances, die op het punt stond haar huis en kinderen kwijt te raken. En hoe de aanpak van de Uitvoeringsbrigade dit hielp voorkomen.

Het artikel nalezen kan overigens ook.

Volg Podcast31 op

Spotify, Apple Podcasts of Soundcloud.

Meer lezen

Lees hier meer over de brede en integrale aanpak GrowCare van de Uitvoeringsbrigade. De komende weken publiceren we nog twee portretten om te laten zien hoe de aanpak werkt in de praktijk. We vertellen het verhaal van Patrick en Daisy, die met hun twee dochters noodgedwongen bij Daisy’s ouders wonen. En we spraken Lesley en Geoffrey, bij wie de hoge huurprijs zorgt voor problemen met instanties.

Mobility Mentoring®

De aanpak van de Uitvoeringsbrigade lijkt sterk op die van Mobility Mentoring®. Net als GrowCare richt Mobility Mentoring® zich expliciet op meerdere sociale problemen, die in samenhang met elkaar worden aangepakt. Bij Mobility Mentoring® wordt dat gedaan door inzichten uit de (hersen)wetenschap te vertalen in instrumenten en praktische toepassing voor verschillende doelgroepen en organisaties. Net als bij GrowCare werken professionals op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen samen met deelnemers aan problemen op verschillende leefgebieden. Met een individueel aanspreekpunt, positieve bejegening en heldere, oprechte communicatie proberen beide aanpakken ervoor te zorgen dat deelnemers weer duurzaam grip krijgen op hun leven.
Per 1 januari 2021 valt het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk weer rechtstreeks onder EMPath. Platform31 was vanaf 2018 de exclusieve partner voor de doorontwikkeling en verspreiding van Mobility Mentoring® in Nederland en het opzetten van een Nederlands netwerk.

  • Op deze pagina vind je de opgedane kennis en behaalde resultaten van het werken met Mobility Mentoring® in Nederland.
  • Ga naar mobilitymentoring.nl voor meer informatie over Mobility Mentoring® en het Nederlandse netwerk.