Fenix: de podcast over veerkracht in steden

De Dag van de Stad lanceert Fenix: de podcast over veerkracht in steden. In elke aflevering bezoeken we een stad die te maken kreeg met een ramp of crisis. Van het sluiten van de mijnen in Heerlen, tot de watersnood in Nijmegen. Hoe gaan steden hiermee om? Hoe vinden zij de weg terug en wat doet dit met de bewoners? Daarover gaan we in gesprek met experts en bewoners uit de steden.

Podcast #1: Sociaal-economische veerkracht

In deze eerste aflevering reizen we naar Leeuwarden en Rotterdam. Twee steden met grote sociaal-economische problemen. Wat doet een sociaal-economische crisis met een stad? En welke oplossingen zijn er? Daarover praten Dore van Duivenbode en Inge Janse met:

  • Marco Pastors, directeur van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid
  • Jerrel Ramdat, oprichter van de stichting 058SamenSterk

Het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid is het grootste en meest ambitieuze programma in Nederland om sociaal-economische problemen aan te pakken. Met het programma werkt Marco Pastors aan een nieuw perspectief voor Rotterdam-Zuid.
Jerrel Ramdat zet zich met zijn projecten in om bewoners van aandachtswijken een gezonde leefstijl te laten ontwikkelen.

Luister de podcast

Via Spotify of:

Kom naar de Dag van de Stad Online!

Noteer maandag 16 november in uw agenda en kom naar de Dag van de Stad Online. Tijdens een inspirerend en veelzijdig online evenement, gaan we op zoek naar datgene wat steden weerbaar en veerkrachtig maakt in tijden van crisis. Bent u erbij?