De stad van iedereen: samenwerken aan een inclusieve stad

De Dag van de Stad 2022 in Tilburg staat in het teken van het streven naar een inclusieve stad. Een stad waarin iedereen zich thuis voelt en waar iedereen gelijke kansen heeft. Gelijke kans op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en zorg. Bent u erbij? Victor Everhardt (directeur-bestuurder van Platform31) nodigt u van harte uit!

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad en wordt mede-georganiseerd door de gemeente Tilburg en partners van de G4 en G40, de VNG, het Rijk, Platform31 en het Netwerk Kennissteden Nederland.

Wat kunt u verwachten?

In het programma van de Dag van de Stad ligt de focus op kansengelijkheid, inclusie en de verbinding tussen sociale en fysieke opgaven. U stelt uw eigen programma samen. Denk mee in een ontwerpatelier, ga mee met een actieve excursie door Tilburg, luister naar flitsende talks of the town of laat u inspireren door sprekers als Esmah Lahlah, Marjolein Moorman, Ellie Cosgrave, Özcan Akyol, Ramsey Nasr, Mischa Blok en Marja Elsinga. Meer dan ooit staat De Dag van de Stad in het teken van de verwevenheid tussen fysieke vraagstukken en het bevorderen van inclusie.

Meer informatie en aanmelden

Inschrijven kan op www.dedagvandestad.nl. Daar vindt u ook meer informatie over het inschrijven, het thema, programma, de sprekers, gaststad en meer. Of volg de Dag van de Stad op Instagram, Twitter of LinkedIn.

Nacht van de Stad

Op woensdagavond 28 september bruist de Tilburgse binnenstad. Tijdens de Nacht van de Stad loopt de stad over van muziek, theater, ontdekkingen, gesprekken en meer. Veelzijdig Tilburg laat zien wat het in de nachtelijke uurtjes te bieden heeft. Komt u naar de Dag van de Stad? Dan kunt u u gratis inschrijven voor diverse excursies die avond. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf u snel in!