De ideale balans op de Dag van de Stad 2018

Iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s komt bij elkaar op één dag. Dát is de Dag van de Stad op maandag 29 oktober in de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Eén dag waarop we ons laten inspireren, informeren en met elkaar in gesprek gaan over de ideale balans in de stad.

Elke dag zijn bestuurders, ambtenaren, ondernemers, woningcorporaties, zorginstellingen, actieve inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers bezig om de steden in Nederland verder te brengen. En dat is niet voor niets, driekwart van de inwoners van Nederland woont in grote of middelgrote steden. De bevolking neemt toe, naar verwachting met nog eens een miljoen mensen tot 2030. Hoe zorgen we dan voor een goed evenwicht tussen uiteenlopende belangen in deze groeiende steden en stedelijke regio’s? Tussen bezoekers en bewoners? Tussen steen en groen? Tussen welvaart en welzijn? En hoe kunnen we daar samen aan bijdragen en vinden we de goede crossovers om integraal te werken? Op de Dag van de Stad 2018 gaan we op zoek naar de ideale balans als drijvende kracht achter vitale steden. En die is voor iedere stad anders.

Topsprekers

De Dag van de Stad biedt de unieke kans om op één dag inspiratie op te doen, te agenderen, te ontmoeten en samenwerking te zoeken. U stelt uw eigen programma samen. De balans zoeken we in de deelcongressen in tien monumentale gebouwen van de Wagenwerkplaats. Ieder gebouw heeft een eigen thema. Of het nu gaat over duurzaamheid, veiligheid, gezondheid of samenwerking, alle belangrijke opgaven van de stad komen aan bod.

Of kies voor een serie last lectures en laat u inspireren door toonaangevende sprekers in hun vakgebied. Zoals vermaard architect Francine Houben, goeroe van de energieneutrale samenleving Marjan Minnesma en de New Yorkse stadsvernieuwer Robert Hammond. Geniet van de verhalen over muziek in de stad van popkenner Leo Blokhuis. Speciale gast is BZK-minister Kajsa Ollongren. Wilt u met eigen ogen eens kijken hoe het er in de praktijk van Amersfoort aan toe gaat? Ga dan te voet, per fiets en met de bus mee naar de meest innovatieve stedelijke ontwikkelingsprojecten in en rond Amersfoort. En wilt u vooral andere bezoekers ontmoeten en samenwerking zoeken? Ook daarvoor is alle ruimte op de informatiemarkt.

Aanmelden

De Dag van de Stad is een onmisbaar evenement voor ambtenaren, bestuurders, actieve burgers, ondernemers en medewerkers van kennisinstellingen of maatschappelijke organisaties. Wees er snel bij om één van de 2.000 kaartjes te bemachtigen. Voor partners van Platform31 is de toegang gratis. Op dedagvandestad.nl vindt u alle informatie over het programma, de sprekers, de thema’s, inschrijfvoorwaarden en het inschrijfformulier.