Animatie over methodiek Concept Binnenstad

In 2016 organiseerden Platform31 en SITE urban development het project Concept Binnenstad, laboratorium voor de binnenstad van morgen. Na een inspirerende en productieve eerste editie is het nu ook voor andere steden mogelijk om in een co-creatieve conceptontwikkelingsaanpak aan de slag te gaan met nieuwe concepten en diensten voor de binnenstad. Omdat wij denken dat de bijzondere werkwijze ook voor de oplossing van andere maatschappelijke opgaven waardevol is én omdat we in 2017 een tweede editie van Concept Binnenstad organiseren, vertellen we u graag meer over de methode. Bekijk de onderstaande animatie en beoordeel zelf of dit u verder helpt in uw eigen maatschappelijke innovatie. Of maak het zelf mee in Concept Binnenstad 2017!

Concept Binnenstad

Concept Binnenstad is een research & developmentproces, gericht op innovatie voor de binnenstad, leren van elkaar en sectoroverstijgend teamwork. In Concept Binnenstad ontwikkelen we gezamenlijk nieuwe concepten, functies, diensten en businessmodellen voor binnensteden.

Hoe ziet de toekomst van (verschillende typen) binnensteden er écht uit? Wie heeft (hoeveel) invloed op die toekomst? Wat betekenen andere functies in de binnenstad voor de lokale economie? Kunnen we er nieuwe relevantie en groeisegmenten mee vinden en bedienen? Blijft onze binnenstad de belangrijkste ontmoetingsplaats? Hoe zorgen we dat de binnenstad van en voor iedereen blijft (of wordt)? Dat zijn vragen die we in Concept Binnenstad willen beantwoorden.

Doet u mee?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan Concept Binnenstad 2017. We werken samen met zowel publieke als private organisaties die in binnensteden actief zijn. Neem voor meer informatie, een verkennend gesprek of concrete aanmelding contact op met: