Werkatelier wonen en zorg voor partnercorporaties

Woonvariaties senioren

Speciaal voor partnercorporaties organiseert Platform31 een viertal werkateliers op het gebied van wonen en zorg. In onderstaand overzicht vindt u de vier thema’s van de werkateliers. Voor deze sessies wordt gericht uitgenodigd onder onze partnercorporaties.

Thema werkatelier 2

Woonvariaties senioren

woensdag 2 december 2020

Het aantal senioren in Nederland stijgt en zij wonen langer zelfstandig thuis. Dit brengt een urgente opgave met zich mee: er is veel behoefte aan nieuwe woonvormen waar senioren prettig oud kunnen worden. Steeds vaker zien we dat senioren het heft in eigen hand nemen door zelf een wooninitiatief te ontwikkelen. Dat blijkt in de praktijk niet gemakkelijk. Betaalbaarheid, locaties en samenwerking met de gemeente zijn een uitdaging voor initiatiefnemers. We zien dat initiatiefnemers regelmatig samenwerking opzoeken met woningcorporaties om woningen te realiseren. Maar ook dat woningcorporaties zelf nieuwe varianten ontwikkelen.

In deze werksessie laat Anita van Hezik (senior projectleider bij Platform31) woningcorporaties aan de hand van goede voorbeelden laten zien hoe zij kunnen bijdragen aan deze urgente opgave. Uit onze gesprekken met initiatiefnemers die samenwerken met woningcorporaties (o.a. Elan Wonen, Habion, Woonzorg Nederland) zien we oplossingsrichtingen en goede voorbeelden.

Thema's werkateliers 3 en 4

  • Lessen uit het innovatieprogramma Langer thuis in de inclusieve wijk
    vrijdag 11 december 2020, door Annette Duivenvoorden
  • Samenwerking: Van wal komen en impasses voorkomen. Hoe doe jij dat?
    donderdag 21 januari 2021, door Mirjam Fokkema
Map for

Werkatelier wonen en zorg voor partnercorporaties

Woonvariaties senioren

Speciaal voor partnercorporaties organiseert Platform31 een viertal werkateliers op het gebied van wonen en zorg. Lees meer

Kosten:   Deelname is kosteloosBij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.