Verkiezingsdebat Ruimte en Wonen


Bekijk het debat (vanaf 14.45 uur)

Op 17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De onderwerpen ruimte en wonen zijn belangrijker dan ooit. De schaarse ruimte wordt vanuit alle hoeken geclaimd. Uit een publieksenquête van I&O Research blijkt dat de woningnood, na COVID-19, de grootste uitdaging vormt voor het nieuwe kabinet. Wat moet de nieuwe regering doen? Op vrijdag 26 februari gaan wij hierover in gesprek met politici (VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, D66, SP en ChristenUnie) en experts op dit vakgebied.

Wat kunt u verwachten?

Onder leiding van Paul Gerretsen (Deltametropool) en Hamit Karakus (Platform31) wordt, behalve over de onderlinge verschillen, ook gesproken over mogelijke gedeelde oplossingen, vooruitlopend op de komende kabinetsformatie.

Het debat kent drie onderdelen ingeleid door de experts Hans Leeflang, Hugo Priemus en Co Verdaas (samen 150 jaar ervaring):

  1. Oplossingen voor de woonproblematiek
  2. Keuzes voor de inrichting van de schaarse ruimte
  3. De bestuurlijke organisatie van ruimte en wonen

Onder leiding van Paul Gerretsen debatteren zeven politici met elkaar, die allen kandidaat zijn voor een zetel in de Tweede Kamer:

  • Sandra Beckerman, SP
  • Daniel Koerhuis, VVD
  • Julius Terpstra, CDA
  • Paul Smeulders, GroenLinks
  • Matthijs van Neerbos, PvdA
  • Faissal Boulakjar, D66
  • Pieter Grinwis, ChristenUnie

Hoe deelnemen?

U kunt het debat online volgen en vragen stellen via onderstaande link:

Bekijk het debat (vanaf 14.45 uur)


Map for

Verkiezingsdebat Ruimte en Wonen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen zijn de woningnood en de talrijke claims op de schaarse ruimte belangrijker dan ooit deze eeuw. Op vrijdag 26 februari gaan wij hierover in gesprek met politici (VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, D66, SP en CU) en experts op dit vakgebied. Lees meer

U kunt het debat volgen via onderstaande link:

Bekijk het debat (vanaf 14.45 uur)