Studiedag GezondIn 2022: Koers houden in de lokale aanpak van gezondheidsverschillen

Samen aan de slag met de kennis van (n)u

Kom jij naar onze landelijke studiedag? Samen gaan we aan de slag met de ervaringen en kennis van (n)u. We bieden een gevarieerd programma. We bieden een gevarieerd programma met inspirerende lezingen, workshops, trainingen en discussie. Schrijf je nu in en stel je eigen programma samen!

De focus op gezondheidsverschillen is belangrijker dan ooit. Door de tweedeling en kansenongelijkheid in de samenleving nemen ook de verschillen in gezondheid toe. Inflatie, afnemende koopkracht en stijgende energieprijzen treffen mensen in kwetsbare posities extra hard. Hoe geef je dit een plek in je lokale aanpak? Op de landelijke studiedag beantwoorden we deze vraag met de kennis van (n)u. We nodigen je van harte uit om te helpen het verschil te maken. De studiedag vindt plaats in de St@art van de Apenheul.

Het programma

09.30 – 10.00 uur Inloop

10.00 – 10.10 uur Welkom

10.10 – 10.45 uur Aan tafel met …
Dagvoorzitter Simone van Trier gaat o.a. met Emine Uğur in gesprek over hun ervaringen op het gebied van gezondheidsverschillen.

10.50 – 11.30 uur Inzichten uit een ander domein
Gedragsbioloog Patrick van Veen geeft ons een kijkje in het welzijnsdenken in dierentuinen. Hij neemt je mee in zijn dierenwereld en deelt bijzondere voorbeelden. Daarnaast heeft hij tips die direct in de praktijk kunt brengen.

11:30 – 12.25 uur Deelsessies ronde 1 (Pdf)

12.30 – 13.15 uur Lunch

13.20 – 13.45 uur Opvoedings- en kansarmoede
Als huisarts in Rotterdam Zuid en straatarts in de Pauluskerk spreekt Michelle van Tongerloo over de rauwe realiteit die zij in haar spreekkamer tegenkomt.

13.45 – 14.45 uur Deelsessies ronde 2 (Pdf)

14.45 – 15.00 uur Pauze

15.00 – 15.45 uur Van systeem naar mensen: koershouden voor SEGV
Na een introductie over de nieuwe SPUK-regeling door directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Marjolijn Sonnema volgt een interactieve panel-discussie met bestuurders vanuit kennis- en welzijnsinstellingen, gemeenten en GGD.

15.50 – 16.00 uur Conclusies & Afronding

16.00 – Netwerkborrel

Deelsessies

Voor de deelsessies is het belangrijk om je vooraf in te schrijven. Je vindt een overzicht van de verschillende deelsessies van de eerste en tweede ronde in het blokkenschema (Pdf). Je voorkeur geef je aan op het aanmeldformulier. Let op: voor een aantal deelsessies geldt een beperkt aantal deelnemers.

Online aansluiten

Sluit je online aan? Dan volg je sowieso het gezamenlijke programma. Tijdens de deelsessies volg je de inspiratiesessie. Deze sessies zijn in dezelfde ruimte en met dezelfde link te volgen. Hier hoef je verder niets voor te doen.

Aanmelden

Al aangemeld? Schrijf je hier in voor de deelsessies.

Nog niet aangemeld? Voor een aantal deelsessies is er een beperkt aantal plekken. Schrijf je dus snel in! Deelname is gratis.

Map for

Studiedag GezondIn 2022: Koers houden in de lokale aanpak van gezondheidsverschillen

Samen aan de slag met de kennis van (n)u

Op de jaarlijkse studiedag bekijken we samen met gemeenten over het hele land hoe we koers kunnen houden in de lokale aanpak van gezondheidsverschillen. Lees meer

Al aangemeld? Schrijf je hier in voor de deelsessies.

Nog niet aangemeld? Voor een aantal deelsessies is er een beperkt aantal plekken. Schrijf je dus snel in! Deelname is gratis.