Spel: Visie op wonen en wijken

Met huurders, gemeenten en corporaties in een middag het hele corporatiebeleid op een informele en eenvoudige manier bespreken. Dat is wat het spel ‘Visie op wonen en wijken’ biedt. Spelenderwijs gaat u in gesprek over wat nodig is in de lokale woonopgave.

Het spel biedt:

  • Opmaat naar woonvisie en/of prestatieafspraken
  • Middel om met elkaar in gesprek te zijn
  • Samen de lokale opgave en prioriteiten bepalen

Resultaat

  • Inzicht in elkaars visies en belangen in het woondomein
  • Inzicht in elkaars prioriteiten
  • Inzicht in elkaars gewenste aanpak

Voor wie?

Het spel leent zich goed als gespreksmiddel bij strategische sessies over het woondomein. In het bijzonder voor huurdersvertegenwoordigers, corporaties (directie, RvC, beleidsmedewerkers, managers wonen) en gemeenten als voorbereiding bij prestatieafspraken of de woonvisie. Gedurende het spel ontdekt men elkaars standpunten en belangen. Het spel kan ook intern gespeeld worden bij visie- en strategievorming.

Wat ga je doen?

Per speltafel gaan 4-6 personen met elkaar in gesprek over de lokale opgave in het woondomein. Er wordt gestart met het bepalen van gezamenlijke hoofdopgaven. Vervolgens bepalen de spelers, wederom gezamenlijk, op welke manier die opgaven bereikt gaan worden. Om dit te doen is het spel opgedeeld in meerdere fasen.
De spelbegeleider vanuit Platform31 leidt de spelers door het spel, zorgt dat voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren en hij/zij bewaakt de tijd en voortgang.

Programma

De spelbegeleider start met een introductie van het spel: de rollen, het doel en de speelfases. Vervolgens nemen de spelers plaats aan de speltafel en start het spel. Het spel duurt ongeveer 3 uur. Het is raadzaam tussentijds een pauze in te lassen. Tip: organiseer de sessie aan het einde van de dag (van 13:30 tot 17:00 uur) en praat na tijdens een borrel.

Locatie

Het spel kan bij u op locatie gespeeld worden of op het kantoor van Platform31 in Den Haag.

Maatwerk

Het spel bevat standaard (de meest gebruikelijke) woningmarktopties. Het is mogelijk om het spel aan te passen en de lokale opgaves erin te verwerken. Tijdens een intake bespreekt u de gewenste opzet van de sessie en bepalen we of het standaard spel toereikend is of dat maatwerk wenselijk is.

Kosten

Het spelen van het spel inclusief spelbegeleiding kost 1.225 euro. Zijn er aanvullende tafels gewenst, dan kosten die 775 euro per stuk. Bedragen excl. btw. Partijen kunnen het spel niet zonder spelbegeleiding spelen. Afhankelijk van de mate van maatwerk en specifieke wensen voor de sessie kunnen er meerkosten bijkomen. Dit is altijd in overleg met de opdrachtgever.
Corporatiepartners krijgen een korting van 775 euro op het totaalbedrag.

Interesse?

Neem contact op met:


Map for In overleg vast te stellen
Logo visie op wonen en wijken internal thumb small 1524477395

Spel: Visie op wonen en wijken

Spelenderwijs in gesprek over wat nodig is in de lokale woonopgave. Lees meer