Toewerken naar een SIB: Komen tot een propositie voor social startup ‘t Lokaal

Versnellingssessie

Tijdens deze versnellingssessie brengen de deelnemers de ingebrachte casus een stap verder. We zijn te gast op locatie bij social startup ’t Lokaal in Wormerveer. ‘t Lokaal is het kenniscentrum en hotspot van Bedrijvenvereniging Noordenveld-Molletjesveer (BVNM). Doel is om te komen tot een waarde propositie die de business case van ’t Lokaal kan versterken – en daarmee de mogelijkheden van een Social Impact Bond (SIB) te verkennen.

’t Lokaal heeft als doel het verhogen van de WOZ waarde van het bedrijventerrein, waarbij WOZ staat voor Werk-Onderwijs-Zorg. Dat doet zij door ondernemers, onderwijs, zorg en overheid fysiek en digitaal bij elkaar te brengen in onderzoeks- en implementatieprojecten. De WOZ-waarde creëert economische en/of maatschappelijke meerwaarde voor een veelheid aan partijen. Op basis van het impact canvas wordt de propositie van ’t Lokaal met de deelnemers inzichtelijk gemaakt voor alle partijen – en wordt de verbinding gelegd met de randvoorwaarden van een SIB. Specifieke voorkennis is niet vereist. Een open blik, actieve inbreng en kritische vragen worden gewaardeerd.

Dit evenement wordt georganiseerd als onderdeel van de Zaanse week, maar is open voor ondernemers, gemeenten en financiers uit het hele land. Ervaringen delen en netwerken staat centraal. Er is een maximum aan plekken beschikbaar, daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk.

Map for Industrieweg 13A, Wormerveer
Woz waarde internal thumb small 1522080767

Toewerken naar een SIB: Komen tot een propositie voor social startup ‘t Lokaal

Versnellingssessie

’t Lokaal is een social startup met als doel om de WOZ-waarde (Werk-Onderwijs-Zorg) van Bedrijvenvereniging Noordenveld-Molletjesveer te verhogen door onderwijs en werkgelegenheid bijeen te brengen. Tijdens deze versnellingssessie gaan we samen aan de slag met de waarde propositie om de businesscase te versterken en de mogelijkheden van een Social Impact Bond te verkennen. Lees meer

13:00 Inloop
13:30 Welkom door Lodewijk Kleijn, gemeente Zaanstad

Toelichting op de casus door Dick Dekker, voorzitter ’t Lokaal

14:45 Pauze
15:00 Aan de slag
15:30 Uitwisseling en feedback
16:00 Reflectie door ‘t Lokaal en next steps bepalen
16:30 Borrel

Indien u problemen ondervindt bij het registreren voor deze bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar communicatie@platform31.nl.