Samenwerking in regionale ecosystemen als route naar brede welvaart

Op de Entrepeneurial Ecosystem Academy (EEA) delen onderzoekers, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs én ondernemers hun visie en ervaringen op het gebied van regionale samenwerking. Tijdens de vijfde editie in Utrecht slaan Universiteit Utrecht en Birch met hun partners (onder wie Platform31) de handen ineen om inzicht te verschaffen over hoe partijen in de regio hun effectiviteit kunnen vergroten.

De laatste editie (22 september 2017) ging onder meer over de rol van ecosystemen voor het openbaar bestuur. Inmiddels zien we dat het nieuwe kabinet de rol van regionale ecosystemen verder erkent, en hen uitdaagt een rol te spelen om bij te dragen aan brede welvaart, bijvoorbeeld via het instrument van regiodeals. Ook mbo en hbo worden met de recente bestuursakkoorden uitgedaagd om hun plannen te maken in afstemming met hun regionale stakeholders, ter versterking van de regio. Brede welvaart is een meer omvattende indicator voor het welzijn van de bevolking waarin ook factoren als milieu, gezondheid, onderwijs, arbeid, veiligheid, vertrouwen en ongelijkheid zijn opgenomen. Maar hoe breng je die in beeld – en hoe versterk je die?

We hebben verschillende experts die de laatste stand van onderzoek en beleid op dit thema met ons doornemen, zoals onder meer professor Barbara Baarsma (Rabobank en kroonlid SER) en Marc Hameleers (manager Regio Portefeuille), die op 7 juni het perspectief van de Rijksoverheid op brede welvaart in ecosystemen met ons wil delen. Professor Erik Stam zal de laatste stand van het onderzoek presenteren. En wij kunnen het ondersteuningspakket regionaal DNA, dat we met Berenschot hebben ontwikkeld voor het ministerie van BZK, laten zien. En daarnaast is er op de Academy natuurlijk alle gelegenheid om de ervaringen van elkaar te horen.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen aan Elmar Cloosterman (Birch).

Masterclass

EEA#5 is tevens een kennismaking met de masterclass Entrepreneurial Ecosystems van de Universiteit Utrecht, een verdiepingsprogramma voor hen die vaker stil willen staan bij dit thema.
Map for Universiteit Utrecht, Spinoza hall,  Kriekenpitplein 18-19, Utrecht
Introduction entrepreneurial academy 3 stam 1 638 internal thumb small 1526456984

Samenwerking in regionale ecosystemen als route naar brede welvaart

Op de Entrepeneurial Ecosystem Academy delen onderzoekers, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs én ondernemers hun visie en ervaringen op het gebied van regionale samenwerking. Tijdens de vijfde editie in Utrecht slaan Universiteit Utrecht en Birch met hun partners (onder wie Platform31) de handen ineen om inzicht te verschaffen over hoe partijen in de regio hun effectiviteit kunnen vergroten. Lees meer

U kunt zich opgeven door een mail te sturen aan Elmar Cloosterman (Birch).