Cursus Samenwerken in de binnenstad

Professionele samenwerking tussen partijen is een cruciaal onderdeel in het vitaal houden van iedere binnenstad. Maar hoe werk je effectief samen? Met wie en op welke manier richt je een duurzame organisatie in? Hoe kies je samen koers, maak je onderscheidende keuzes en boek je tastbare resultaten? De cursus ‘Samenwerken in de binnenstad’ geeft antwoord op deze vragen en helpt u op weg bij het komen tot collectieve oplossingen voor uw binnenstad.

Een vitale binnenstad vertegenwoordigt een economische waarde, zowel in het vastgoed, de beleving van bezoekers en bewoners, als ook in koopstromen. Met name de ‘menselijke factor’ is van groot belang voor het slagen van plannen en initiatieven in de binnenstad. In een complex krachtenveld als een stadscentrum – onder invloed van snelle economische en technologische veranderingen – kun je samen veel meer bereiken dan alleen.

Cursus in het kort

 • Opleidingsvorm: Drie cursusdagen, in drie verschillende binnensteden.
 • Wat: Eigen vraagstukken en casuïstiek bespreken en ontwikkelen met een breed scala aan professionals met voorbeelden uit binnen- en buitenland en in interactie met vakgenoten.
 • Voor wie: Iedereen die de samenwerking in de binnenstad wil professionaliseren.
 • Data: Donderdag 19 september 2019, donderdag 3 oktober 2019 en donderdag 31 oktober 2019
 • Kosten:
  € 2.500,- voor medewerkers van overheden, vastgoedorganisaties en adviesbureaus.
  € 1.500,- voor zelfstandige centrummanagers en ondernemers(vertegenwoordigers).

Bekijk de volledige deelnamevoorwaarden hier.

Programma

Elke cursusdag staat een ander thema centraal:

 1. Samenwerking in de binnenstad op verschillende niveaus: strategisch, tactisch en operationeel. U verplaatst zich in verschillende perspectieven en leert hoe u kunt schakelen tussen deze niveaus: het strategisch, operationeel en inhoudelijk brede speelveld.
 2. Spiegel voor binnenstadsprofessionals: samen met experts gaat u aan de slag met verschillende rollen en samenwerkingsvormen.
 3. Verdieping van eigen casus: gerichte coaching op inhoud en proces

Kijk hier voor het volledige programma en de sprekers.

Waarom inschrijven?

 • Platform Binnenstadsmanagement en Platform31 zetten hun uitgebreide expertise en netwerken in bij het kiezen van onderwerpen en docenten. De meest inspirerende en recente voorbeelden uit binnen- en buitenland worden betrokken. De input en evaluatie van cursisten van de vorige twee edities is meegenomen in de opzet van de cursus van dit jaar.
 • In drie cursusdagen, in drie verschillende binnensteden waaraan we een praktijkbezoek brengen, leert u de fijne kneepjes van succesvolle binnenstadssamenwerking. Met de voeten in de klei!
 • Eigen vraagstukken en casuïstiek worden centraal gesteld en verder gebracht door een breed scala aan professionals. Indien u dit wenst, is er ruimte uw eigen organisatie-, projecten- en financieringsstructuur kritisch tegen het licht te houden en met de juiste verbeteringstools in handen terug naar huis te keren.
 • In drie dagen krijgt u de knowhow en energie om het centrummanagement en de samenwerking geprofessionaliseerd neer te zetten.
 • De cursus wordt aangeboden tegen een scherp tarief. Wanneer u tijdig en met meerdere personen inschrijft, krijgt u daarnaast een korting. Wij hebben namelijk de overtuiging dat u de lokale situatie alleen kunt verbeteren als u er niet alleen voor staat. Door met meerdere personen in te schrijven krijgt u de kans om samen uw ervaring thuis toe te passen.

Voor wie?

De cursus ‘Samenwerken in de binnenstad’ is gericht op iedereen die de samenwerking in de binnenstad willen professionaliseren. We richten ons op een gemengde deelnemersgroep van centrummanagers, (vertegenwoordigers van) ondernemers (horeca, retail of anders), (vertegenwoordigers van) vastgoedeigenaren, maatschappelijke instellingen, overheidsmedewerkers en adviseurs. Dit komt de behandeling van eigen casuïstiek ten goede en geeft inzicht en begrip in elkaars belangen. Enige voorkennis van of ervaring met binnenstadssamenwerking is een voordeel.

Docenten

De docenten zijn (ervarings-)deskundigen uit het hele land. U kunt rekenen op inspirerende bijdragen van o.a. Martine de Jong (Twynstra Gudde), Samantha van Rooij (StratAct), Stefan van Aarle (Stadskracht) en Marjolein van der Maesen (Kwatee coaching).

Tijdens de cursus wordt u begeleid door Nienke van Gerwen of Rian Vermeulen (coördinator bij Platform Binnenstadsmanagement en adviseur retail en centrummanagement bij BRO) en Barbara Heebels (projectleider Ruimte en Economie bij Platform31).

Inschrijven

Wilt u deelnemen aan de cursus? Schrijf u dan in op de website van Platform Binnenstadsmanagement.

Map for Den Haag, Tilburg en Eindhoven
Piazza eindhoven internal thumb small 1513086023

Cursus Samenwerken in de binnenstad

Professionele samenwerking tussen partijen is een cruciaal onderdeel in het vitaal houden van iedere binnenstad. Maar hoe werk je effectief samen? Met wie en op welke manier richt je een duurzame organisatie in? Hoe kies je samen koers, maak je onderscheidende keuzes en boek je tastbare resultaten? De cursus ‘Samenwerken in de binnenstad’ geeft antwoord op deze vragen en helpt u op weg bij het komen tot collectieve oplossingen voor uw binnenstad. Lees meer

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Platform Binnenstadsmanagement.