Regionale masterclasses Omgeving en Gezondheid

Hoe kunnen bestuurders samenwerken aan een gezonde leefomgeving? In opdracht van VWS organiseert GezondIn vier regionale (digitale) masterclasses. Op 26 maart (Zuid), 16 april (Oost/Midden), 21 mei (West/Midden) en 4 juni (Noord).

Gezondheid en leefomgeving staan niet los van elkaar. Als de omgeving groen, veilig en schoon is met ruimte voor recreatie, betaalbaar wonen en goede voorzieningen dichtbij huis, kan dit een positief effect hebben op de gezondheid van inwoners. En het terugdringen van gezondheidsachterstanden. Voor een gezonde leefomgeving is samenwerking nodig tussen het sociale, gezondheids- en ruimtelijk domein, en dat op verschillende niveaus. Niet voor niets is de koppeling een thema in zowel de Landelijke Preventienota als in de Omgevingswet.

Wat gaan we doen?

We bespreken onder meer de rol van de bestuurder en geven perspectieven om tot een goede samenwerking te komen. Voor de invulling van het programma maken we gebruik van lokale en regionale voorbeelden, expertise vanuit RIVM en GGD GHOR en kennis uit eigen onderzoek en ervaringen.

Voor wie?

De masterclasses zijn bedoeld voor wethouders uit het sociale en het fysieke domein en directeuren Publieke Gezondheid. U kunt zich voor uw eigen regio aanmelden op de website van GezondIn.

Map for

Regionale masterclasses Omgeving en Gezondheid

Hoe kunnen bestuurders samenwerken aan een gezonde leefomgeving? In opdracht van VWS organiseert GezondIn we vier regionale (digitale) masterclasses. Lees meer

U kunt zich kosteloos aanmelden via de website van GezondIn