Nature Smart Cities

Platform31 onderzoekt samen met de Hogeschool van Amsterdam in het project ‘Gezonde koele buitenruimte in dichtbevolkte wijken’ hoe koele verblijfsplekken in de stad ingericht kunnen worden. Eén van de casusgebieden is het Cromvlietpark in Den Haag. Daar is met subsidie vanuit het Europese Interreg-programma een Urban waterbuffer aangelegd die ervoor zorgt dat er genoeg water is voor het groen in droge tijden.

Een groene stad met veel planten en bomen blijft koeler tijdens hittegolven en kan meer regenwater opvangen tijdens buien. Dat is van groot belang. Want als deze zomer een ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel dit: hete, droge zomers en heftige buien worden normaal.

Onderbouwde keuzes bij het vergroenen van hun stad

Het Interreg Nature Smart Cities project heeft de afgelopen jaren onderzocht hoe de voordelen van stedelijk groen gekwantificeerd kunnen worden. In het project hebben elf Europese partners pilots gebouwd en een businessmodel ontwikkeld. Het model kan gemeenten helpen om gemakkelijk goed onderbouwde keuzes te maken bij het vergroenen van hun stad.

Wil je weten wat dit businessmodel voor jouw stad kan betekenen? En ben je nieuwsgierig naar de gerealiseerde pilotprojecten en de ervaringen van de partners? Kom dan naar de afsluitende conferentie op 28 september, georganiseerd door gemeente Den Haag.

Tijdens de dag hoor je alles over de diverse pilotprojecten, kun je het businessmodel in werking zien en onder leiding van een gids diverse projecten in de stad bezoeken. Waaronder de prijswinnende Urban Waterbuffer en de innovatieve wijze waarop de groeiplaats van bomen is verbeterd in de Van Musschenbroekstraat.

Programma

Map for The Student Hotel, Hoefkade 9 Den Haag

Nature Smart Cities

Hoe zorg je in dichtbevolkte wijken voor koele verblijfsplekken? Cromvlietpark in Den Haag is zo'n voorbeeld. De gemeente organiseert op 28 september een conferentie over diverse pilotprojecten en een businessmodel. Lees meer