Met een andere bril kijken naar een zekere sociale en financiële toekomst

De mens en hun gedrag centraal: voor het duurzaam doorbreken van armoede en andere sociale problemen

Leven in armoede en met schulden is een groot maatschappelijk probleem in Nederland. De coronacrisis vergroot deze problemen: we stevenen af op een miljoen huishoudens met problematische schulden. Het duurzaam doorbreken van armoede, schulden en andere sociale problemen vraagt dan ook om grensverleggende oplossingen en innovatieve dienstverlening. Tijdens dit vijfdaagse online congres geven we samen met vooraanstaande experts uit Nederland en de Verenigde Staten invulling aan het sociale verhaal van de toekomst.

Een groot aantal mensen zit financieel klem. Dit heeft verschillende oorzaken, waaronder de effecten van (ongezonde) stress op hun gedrag, motivatie en gezondheid. Maar ook de impact van armoede en schulden op andere leefgebieden zoals hun werk, thuissituatie of sociale relaties, en structurele zaken, zoals tijdelijke contracten en hoge vaste lasten, spelen daarin een rol. Dit heeft niet alleen grote persoonlijke impact, maar zorgt tegelijkertijd voor hoge maatschappelijke kosten. De coronacrisis vergoot de financiële problemen van mensen: naar verwachting hebben we in 2021 te maken met meer dan een miljoen huishoudens met problematische schulden. Bovendien neemt door de huidige omstandigheden de kansenongelijkheid meer en meer toe.

Wat kunt u verwachten?

Inspiratie, uitwisseling, inzichten en handvatten om ervoor te zorgen dat we met een andere bril kijken naar het sociaal domein. Hoe maken we met elkaar een nieuw sociaal verhaal waarin het gedrag, omstandigheden en vaardigheden van de bewoner centraal staan? Hoe worden we bewust van onze eigen en geïnstitutionaliseerde aannames en stereotyperingen die ons handelen beïnvloeden? Hoe kunnen we armoede en andere sociale problemen duurzaam doorbreken door meer in de mensen zélf, hun gedrag en ontwikkeling te investeren? En wat betekent dit dan concreet voor de invulling van ons werk?

Het duurzaam doorbreken van armoede en schulden vraagt om grensverleggende oplossingen en innovatieve dienstverlening. Daarom organiseren we het congres samen met non-profit organisatie EMPath uit Boston. Zij werken al tientallen jaren aan het doorbreken van armoede in de Verenigde Staten, waaronder het succesvolle Mobility Mentoring® programma dat zij in samenwerking met Harvard ontwikkelden.

Programma

Ons programma biedt de mogelijkheid om lezingen bij te wonen van vooraanstaande wetenschappers en baanbrekende futurologen uit de Verenigde Staten (in het Engels), waaronder CEO van EMPath Elisabeth Babcock, journaliste en schrijfster Mary O’Hara en professor in toegepaste innovatie Luke Tate. In aansluiting daarop organiseren wij interactieve sessies waarin we samen met Nederlandse experts in gesprek gaan. Welke ontwikkelingen zien we in Nederland op deze thema’s? En wat betekent dit concreet voor ons werk? In het programma staan daarom de volgende thema’s centraal:

  • Toekomst van werk en technologie: hoe zorg je ervoor dat mensen de juiste vaardigheden hebben om weerbaar te zijn op de arbeidsmarkt?
  • Toekomst van wonen en gezondheid: hoe zorg je voor integraal beleid waarin de mens en hun gedrag centraal staat?
  • Toekomst van educatie: hoe ga je kansenongelijkheid en achterstanden binnen het onderwijs tegen?

Het complete programma maken we deze zomer bekend. U heeft uiteraard de mogelijkheid om slechts een deel van het congres bij te wonen.

Waar en wanneer?

Het congres vindt plaats in een online omgeving. Een deel van het programma valt in de avond vanwege het tijdsverschil met Boston. De specifieke tijden en data zijn:

  • Maandag 5 oktober: 17.00 uur – 22.00 uur.
  • Dinsdag 6 oktober t/m vrijdag 9 oktober: 14.00 uur – 22.00 uur

Voor wie?

Iedereen die werkt aan het aanpakken van armoede en schulden en andere sociale problemen, zoals bestuurders, beleid- en praktijkprofessionals in het sociaal domein. Maar ook professionals uit andere domeinen, zoals woningcorporaties, zijn van harte welkom.

Kosten

De kosten zijn 165 euro per persoon, exclusief 21% btw.
De kosten factureren wij na aanmelden. Voer dus a.u.b. alle gegevens goed in.

Ben je lid van het Nederlandse Mobility Mentoring® netwerk? Meld je dan hier aan. Je betaalt 200 euro, inclusief de netwerkbijeenkomst. Bovendien krijg je twee kaarten per organisatie gratis.
Nog geen lid? Lees hier meer over ons aanbod.

Map for Online

Met een andere bril kijken naar een zekere sociale en financiële toekomst

De mens en hun gedrag centraal: voor het duurzaam doorbreken van armoede en andere sociale problemen

Het duurzaam doorbreken van armoede, schulden en andere sociale problemen vraagt om grensverleggende oplossingen en innovatieve dienstverlening. Tijdens dit vijfdaagse online congres geven we samen met vooraanstaande experts uit Nederland en de Verenigde Staten invulling aan het sociale verhaal van de toekomst. Lees meer

De kosten factureren wij na aanmelden. Voer dus a.u.b. alle gegevens goed in.