Masterclass Omgeving en Gezondheid

Tijdens de week tegen de gezondheidsverschillen – 9 t/m 13 maart – organiseert GezondIn (Pharos en Platform31) op 11 maart een masterclass Omgeving en Gezondheid, exclusief voor bestuurders uit sociaal, gezondheids- en ruimtelijk domein. Deze masterclass biedt volop inspiratie en handvatten voor wethouders, bestuurders en directeuren in het sociaal domein die kansen willen benutten om gezondheids- en ruimtelijke ambities samen vorm te geven.

Gezondheidsverschillen verkleinen? Kansen in de ruimte!

De nieuwe Omgevingswet vanaf 2021 betekent weer een grote decentralisatie voor gemeenten. De wet vraagt gemeenten gezondheid een plek te geven in de lokale ruimtelijke visie- en planvorming. En ook in de nieuwe Nota Volksgezondheid is ruim aandacht voor thema’s als gezonde leefomgeving en gezondheidsverschillen. Volop kansen om ruimtelijke en gezondheidsambities met elkaar te verbinden. En dat is hard nodig want vermijdbare gezondheidsverschillen hebben grote gevolgen voor inwoners en trekken een flinke wissel op lokale financiën.

Maar voor gedeelde ambities is samenwerking nodig tussen het sociale, gezondheids- en ruimtelijk domein, en dat op verschillende niveaus. Inzicht is nodig in elkaars opgaven, taal en jargon, culturen en tijdspad om daar dan focus op aan te brengen en stappen te zetten. Integraal ontwerpen met aandacht voor gezondheid vraagt bovendien om voldoende budget en tijd. Kortom; bewustwording van de manier waarop gezondheid en gezondheidsachterstanden in ruimtelijk beleid vorm kunnen krijgen en andersom, vraagt om serieuze aandacht van bestuurders.

Exclusief voor bestuurders

GezondIn stelde deze masterclass exclusief samen voor bestuurders en directeuren uit sociaal, gezondheids- en ruimtelijk domein. Samen met experts uit Ruimtelijke Omgeving en Gezondheid nemen we u mee in de stappen die u kunt zetten. We gaan dieper in op gezondheidsachterstanden, de relatie met de fysieke omgeving en de do’s en don’t op gemeenteniveau. We bespreken uw rol als bestuurder en geven u perspectieven voor een goede samenwerking. Tijdens de masterclass is er volop gelegenheid tot netwerken met collega-bestuurders tijdens een walking dinner van 17.45 tot 18.30 uur. U kunt zich aanmelden voor deze masterclass op de website van Pharos.

logo-gezondin
Map for Winkel van Sinkel: Oudegracht 158, 3511 AZ Utrecht
2498 rotterdam partners editorial internal thumb small 1520522119

Masterclass Omgeving en Gezondheid

Exclusief voor bestuurders uit sociaal, gezondheids- en ruimtelijk domein organiseert GezondIn een masterclass Omgeving en Gezondheid. De masterclass biedt volop inspiratie en handvatten voor wethouders, bestuurders en directeuren in het sociaal domein die kansen willen benutten om gezondheids- en ruimtelijke ambities samen vorm te geven. Lees meer

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier op de website van Pharos in te vullen.