Woningtoewijzing bij woningcorporaties

Hoe gaan woningcorporaties om met de vrije ruimte in hun toewijzingsbeleid? Platform31 onderzocht hoe corporaties mensen bereiken die in principe niet in aanmerking komen voor een woning, maar die ze toch willen huisvesten. Op 4 juni willen we graag met u in gesprek over de diverse aanpakken die wij verzamelden. Is de aanpak van andere corporaties voor u interessant en welke knelpunten ervaart u bij het toepassen van maatwerk? Praat mee!

Corporaties moeten strikte regels naleven bij de toewijzing van huurwoningen. Sociale woningen zijn primair voor de sociale doelgroep en sociale huurders mogen niet in te dure woningen worden gehuisvest. De Woningwet biedt echter ruimte om ook andere doelgroepen te huisvesten in de sociale woningvoorraad (80-10-10 toewijzingsregeling). Daarnaast mogen corporaties vijf procent niet passend toewijzen.

Wat gaan we doen?

Op 4 juni ontdekt u hoe corporaties de vrije ruimte in hun toewijzingsbeleid inzetten om een bredere doelgroep te bedienen en maatwerk te leveren. U verkent of de aanpak van andere corporaties interessant is voor uw corporatie en krijgt ruimte om te delen hoe het bij uw organisatie is geregeld. Vervolgens gaan we in gesprek over de redenen die het lastig maken om deze huurders te bereiken. Waarom lukt het niet altijd om de vrije ruimte optimaal te benutten?

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties.

Doet u mee?

Wilt u met vakgenoten in gesprek over dit thema en nieuwe ideeën opdoen? Meld u dan aan voor deze meedenksessie. Zowel professionals in een strategische functie als professionals die verantwoordelijk zijn voor de woningtoewijzing, zijn van harte welkom.

Aanmelden

Meld u vóór 28 mei 2019 aan door een e-mail te sturen naar:

Anne  Kunst

Anne Kunst

Junior projectleider

06 13 46 74 08

Map for Utrecht, nabij centraal station
Woningtoewijzing kl internal thumb small 1549878981

Woningtoewijzing bij woningcorporaties

Hoe gaan woningcorporaties om met de vrije ruimte in hun toewijzingsbeleid? Platform31 onderzocht hoe corporaties mensen bereiken die in principe niet in aanmerking komen voor een woning, maar die ze toch willen huisvesten. Op 4 juni willen we graag met u in gesprek over de diverse aanpakken die wij verzamelden. Is de aanpak van andere corporaties voor u interessant en welke knelpunten ervaart u bij het toepassen van maatwerk? Praat mee! Lees meer

Meld u vóór 28 mei 2019 aan door een e-mail te sturen naar:

Anne  Kunst

Anne Kunst

Junior projectleider

06 13 46 74 08