Leerkring Waardevol samenwerken in een netwerk


Organisatienetwerken zijn een opkomend fenomeen in de (semi-) publieke sector. Deze wijze van organiseren is nodig voor ‘grote’ en complexe maatschappelijke vraagstukken. Zoals: Hoe kunnen we ouderen op een goede manier langer thuis laten wonen? Hoe geven we bewoners met een psychische kwetsbaarheid een goede woonplek in de wijk, met behoud van de veerkracht van de wijk? Hoe kunnen we huishoudens met een meervoudige problematiek het beste ondersteunen? Hoe pakken we grote opgaven als betaalbare energietransitie of klimaatbestendige wijken op?

Organisaties kunnen deze vraagstukken niet in hun eentje, met de bestaande manier van werken, oplossen. Steeds vaker kiezen zij voor samenwerking in een organisatienetwerk. Maar hoe organiseer je dat? En hoe doe je dat waardevol, effectief en legitiem? Platform31 organiseert samen met experts en ervaringsdeskundigen Manon de Caluwé, Paul Doevendans en Jochum Deuten een leerkring, bestaande uit een drietal bijeenkomsten.

Programma

Tijdens de leerkring wisselen deelnemers en experts ervaringen uit. We diepen drie thema’s uiten werken samen aan meer inzicht en begrip in organisatienetwerken en aan toepassingen voor de eigen netwerken en praktijksituaties.

  • Dag 1 – Functioneren: de werking van het netwerk bevorderen en blokkades in de dagelijkse praktijk overwinnen
  • Dag 2 – Organiseren: bouwen aan effectieve netwerken vanuit opgave en ambitie
  • Dag 3 – Legitimeren: verwerven van maatschappelijke steun en creëren van perspectief

Deelnemers krijgen meer inzicht in het functioneren van het eigen netwerk en zien de mogelijkheden voor professionalisering en doorontwikkeling ervan. We delen de ervaringen en werkwijzen met een groter publiek middels nieuwsberichten en presentaties bij andere organisaties.

Voor wie?

Bent u een professional en – als ‘netwerkmanager’ – verantwoordelijk voor de coördinatie van (een) organisatienetwerk(en)? En wilt u samen met vakgenoten kennis uitwisselen en ontwikkelen? Meld u dan aan voor deze leerkring.

De leerkring is uitsluitend bedoeld voor deelnemers die ervaring hebben met het werken in en aan organisatienetwerken. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, waarbij partners van Platform31 voorrang krijgen.

Locatie

De fysieke bijeenkomsten vinden plaats in het kantoor van Platform31. Ons kantoor is gevestigd op de zevende verdieping van kantoor Stichthage, boven het Centraal Station van Den Haag.

Aanmelden kan tot en met 15 december 2021. Aan deelnemers vragen we een eenmalige bijdrage van 750 euro per netwerk.


Map for Platform31, Den Haag

Leerkring Waardevol samenwerken in een netwerk

Organisatienetwerken zijn een opkomend fenomeen in de (semi-) publieke sector. Deze wijze van organiseren is nodig voor ‘grote’ en complexe maatschappelijke vraagstukken. Platform31 organiseert samen met experts en ervaringsdeskundigen Manon de Caluwé, Paul Doevendans en Jochum Deuten een leerkring. Lees meer

Graag het volgende formulier invullen. Aanmelden kan tot en met 15 december 2021.