Leerkring Mobility Mentoring®

Tweede verdiepingssessie

Donderdag 28 juni vindt de tweede sessie van de leerkring plaats speciaal voor de leden van niveau 2 van het Mobility Mentoring® netwerk. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet u andere organisaties die reeds werken met de Mobility Mentoring® aanpak of dat op korte termijn van plan zijn. Dit is het perfecte moment om u te laten inspireren en ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Wat gaan we doen?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op de toepassing van Mobility Mentoring® bij mensen met LVB en laaggeletterden. Verschillende leden van het netwerk hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in hoeverre de instrumenten van Mobility Mentoring® toepasbaar zijn voor deze groepen en waar je dan rekening mee moet houden.

Op dit moment leggen we de laatste hand aan het programma, maar het voorlopige programma is als volgt:

Xavier Moonen, bijzonder hoogleraar Kennisontwikkeling over Jeugdigen en Jongvolwassenen met Licht Verstandelijke Beperkingen en Gedragsproblemen, deelt zijn kennis over het begeleiden van mensen met LVB. Hoe ziet deze doelgroep eruit en waar dien je rekening mee te houden in de dienstverlening aan en begeleiding van mensen met LVB?

Vervolgens zal Anja Bijl van Stichting Lezen en Schrijven u vertellen over de kenmerken van laaggeletterdheid en hoe u kennis over laaggeletterdheid toe kunt passen bij de inzet van de Brug naar Zelfredzaamheid®. Daarna gaan we samen aan de slag met het thema. We bieden u voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?

Deze sessie is exclusief voor niveau 2 leden van het Mobility Mentoring® netwerk. De Save the Date is eerder al naar een aantal mensen gestuurd. Per organisatie die lid is van niveau 2 zijn er twee afgevaardigden welkom. Bepaal vooral zelf wie u naar deze bijeenkomst wil laten gaan. Het is handig als er in ieder geval één ‘vaste’ deelnemer vaker naar de sessies van de leerkring komt voor enige continuïteit. Aanmelden kan via mobilitymentoring@platform31.nl.

Wilt u een onderwerp aandragen?

De derde bijeenkomst van de leerkring vindt plaats in december. We nodigen u van harte uit om een onderwerp aan te dragen. Van welk onderdeel van Mobility Mentoring® wilt u meer weten? Laat het ons weten via mobilitymentoring@platform31.nl.

Map for Utrecht
Dsc 2101 ovv alex schroder internal thumb small 1519218828

Leerkring Mobility Mentoring®

Tweede verdiepingssessie

Deze bijeenkomst gaan we dieper in op de toepassing van Mobility Mentoring® bij mensen met een LVB. We verkennen in hoeverre de instrumenten van Mobility Mentoring® toepasbaar zijn voor deze groep en waar je dan rekening mee moet houden. Lees meer

9:15 Inloop
9:30 Welkom en introductie door Platform31
9:50 Rondje langs de leden: Hoe gaat het?
10:15 Presentatie bijzonder hoogleraar Xavier Moonen:
  • Typologieën van LVB;
  • Effectief begeleiden van mensen met LVB;
  • Concrete tips voor het aanpassen van uw eigen programma.
11:15 Koffiepauze
11:30 Presentatie Stichting Lezen en Schrijven:
  • Wat is laaggeletterdheid?;
  • Hoe integreer je laaggeletterdheid in uw beleid en uitvoering;
  • Laaggeletterdheid signaleren bij de inzet van de Brug naar Zelfredzaamheid®.
12:15 Lunch, ervaringen uitwisselen, en samen aan de slag met het thema in de vorm van een werksessie
13:00 Plenaire terugkoppeling in de vorm van pitches
13:30 Einde

Aanmelden kan via mobilitymentoring@platform31.nl.