Kennis- en leertraject Woonzorgvisie

van analyse naar visie

Heeft uw gemeente al een woonzorgvisie? Platform31 start een leertraject van 9 bijeenkomsten om beleidsadviseurs te ondersteunen bij het maken van een woonzorganalyse, het formuleren van opgaven en het toewerken naar een woonzorgvisie.

Wat levert deelname u op?

Tijdens het kennis- en leertraject woonzorgvisie verdiept u uw kennis over diverse inhoudelijke thema’s, zoals de vraag naar ondersteuning, het aanbod binnen de Wmo en de samenhang daarvan met de Wlz en kenmerken van de woningmarkt. We gaan in op relevante onderzoeksmethoden, het inrichten van een procesorganisatie en het proces om te komen tot een uitvoeringsprogramma.  

We helpen u op weg bij het maken van een woonzorganalyse, het formuleren van opgaven en het toewerken naar een woonzorgvisie. U leert door te doen en wisselt ervaringen uit met vakgenoten. Daarnaast krijgt u toegang tot een digitale leeromgeving, waarin u onder meer documenten, instructies en presentaties terug kunt vinden.

Programma

Tijdens een drietal kennissessies krijgen de deelnemers informatie over het opzetten en uitvoeren van een woonzorganalyse, het invulling geven aan procesregie en de samenhang tussen de woonzorgvisie en andere visiestukken.

In vijf werksessies brengt u uw nieuwe kennis direct in de praktijk. U leert door te doen en zet stappen in de uitvoering van de woonzorganalyse, het organiseren van de benodigde samenwerking intern en met externe partijen en het opstellen van de visie.
In een leergroep van tien gemeenten wisselt u ervaringen uit, reflecteert u praktijkvoorbeelden en bespreekt u vraagstukken waar u mee zit. Op deze wijze maakt u kennis met de inhoud en kunt u stappen zetten in het lokale beleidsontwikkelingsproces.

Tijdens het traject monitoren we met elkaar de voortgang in iedere gemeente. Voorafgaand aan de bijeenkomsten nemen we een intake af bij de deelnemers om in kaart te brengen waar de gemeente nu staat. Ook de huiswerkopdrachten geven een beeld van de voortgang en helpen de deelnemers om stappen te zetten.

Meer weten over het programma? Kijk dan hier.

Voor wie?

Het kennis en leertraject is bedoeld voor gemeenten.

  • Elke gemeente meldt twee deelnemers aan: een beleidsadviseur wonen, een beleidsadviseur sociaal domein/zorg en/of een opgavetrekker wonen/zorg.
  • Voorwaarde voor deelname is bestuurlijk commitment (van wethouders wonen en zorg)
  • De bijdrage is 1.000 euro per gemeente. Voor G40-gemeenten geldt een bijdrage van 500 euro per gemeente.
Map for

Kennis- en leertraject Woonzorgvisie

van analyse naar visie

Heeft uw gemeente al een woonzorgvisie? Platform31 start in 2022 een leertraject om beleidsadviseurs te ondersteunen bij het maken van een woonzorganalyse, het formuleren van opgaven en het toewerken naar een woonzorgvisie. Doet u mee? Lees meer

Heeft u interesse in het kennis- en leertraject Van woonzorgvisie naar uitvoering? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om u te informeren over het aanmeldproces.