Kennis- en leertraject 'Van woonzorgvisie naar uitvoering'

Heeft uw gemeente al een visie op de woonzorgopgave? En gaat u aan de slag met de uitvoering daarvan? Het nieuwe kennis- en leertraject ‘Van woonzorgvisie naar uitvoering’ ondersteunt u en collega beleidsadviseurs bij het maken van (prestatie)afspraken en het opstellen van een uitvoeringsagenda. Doet u mee? U kunt zich tot 31 augustus 2022 aanmelden.

Wat levert deelname u op?

Tijdens zes online bijeenkomsten vergaart u de benodigde kennis om uw woonzorgvisie naar uitvoering te brengen en brengt u deze direct in de praktijk. U leert al doende en wisselt ervaringen uit met vakgenoten. U krijgt daarbij toegang tot een digitale leeromgeving, waarin u onder meer achtergronddocumenten, de getoonde presentaties en documenten van de deelnemers kunt terugvinden.

Het programma

U leert door ‘te doen’. Per sessie krijgt u opdrachten die u helpen de aangereikte kennis te vertalen naar uw lokale praktijk. Deze bespreekt u in de interactieve leergroep van tien gemeenten. U wisselt ervaringen uit, reflecteert op verschillende praktijkvoorbeelden en bespreekt vraagstukken waarmee u aan de slag wilt.

U gaat aan de slag met onder meer de volgende onderwerpen:

Globaal programma woonzorgvisie

Uw leervragen centraal

Voorafgaand aan de bijeenkomsten voeren we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we waar uw gemeente staat en wat uw leervragen zijn. Daar stemmen we vervolgens het kennis- en leertraject op af.

Voor wie?

Dit kennis- en leertraject is bedoeld voor gemeenten.

  • Elke gemeente meldt twee deelnemers aan: een beleidsadviseur wonen, een beleidsadviseur sociaal domein/zorg en/of een opgavetrekker wonen/zorg. Afhankelijk van het te bespreken onderwerp kan een specialist aansluiten (bijvoorbeeld de beleidsadviseur grondbeleid).
  • Voorwaarde voor deelname is de aanwezigheid van een (gedegen) visie op de woonzorgopgave, in de woon(zorg)visie.

Kosten

De kosten van deelname bedragen 1.000 euro per gemeente.

Meer informatie en contact

Lees meer over de uitkomsten: Van analyse naar visie of download de brochure (Pdf).

Map for

Kennis- en leertraject 'Van woonzorgvisie naar uitvoering'

Heeft uw gemeente al een visie op de woonzorgopgave? En gaat u aan de slag met de uitvoering daarvan? Het nieuwe kennis- en leertraject ‘Van woonzorgvisie tot uitvoering’ ondersteunt u en collega beleidsadviseurs bij het maken van (prestatie)afspraken en het opstellen van een uitvoeringsagenda. Doet u mee? Lees meer

Werkt u bij een gemeente en heeft u interesse in het kennis- en leertraject Van woonzorgvisie naar uitvoering? Vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om u te informeren over het aanmeldproces.