Kantoor vol Energie: EETcafé

Op 6 juli wordt het Klimaat- en Energieakkoord op hoofdlijnen bekend gemaakt. Utiliteitsbouw is in de afgelopen maanden ook hier onderwerp van gesprek geweest. Wat betekent het Klimaat- en Energieakkoord voor de verduurzaming van kantoren? Hoe zou u deze afspraken verder uitgewerkt willen zien en welke rol zou Kantoor vol Energie hierin kunnen spelen? Tijdens het EETcafé op 11 juli willen we het hier graag met u over hebben.

Klimaat- en Energieakkoord

De ambitie van het huidige kabinet is bekend: in 2030 moet de CO2-uitstoot van Nederland ten minste verlaagd worden met 49 procent (ten opzichte van de uitstoot in 1990). Om dit te bereiken zijn er grote stappen nodig in Nederland. Het Klimaat- en Energieakkoord geeft hier voor een groot deel richting aan. Gebiedsgerichte benaderingen (aardgasvrije wijken, energieregio’s) gecombineerd met prestatie-eisen voor gebouwen lijken de beleidslijn te worden. Daarbij komen nog de uitdagingen voor de arbeidsmarkt en de financiering. Doel is om de gaande energie- en grondstoffentransitie verder te versnellen. De hoofdlijnen zullen echter ook uitgewerkt moeten worden in concrete activiteiten. Daarover gaan de gesprekken na 6 juli.

Ga met ons in gesprek

Tijdens het EETcafé op 11 juli willen we het hier graag over hebben. Hoe geven we het Klimaat- en Energieakkoord handen en voeten? Welke kansen en knelpunten voorzien we? Welke rol kan Kantoor vol Energie hierin spelen? Maar ook: hoe verbinden we de grondstoffenopgave (CO2-reductie) in de opgave van het Klimaat- en Energie akkoord?
Kom ook naar het EETcafé en ga, onder het genot van een hapje en drankje, met ons in gesprek!

EETcafé

Het EETcafé is dé ontmoetingsplaats voor bouw en vastgoed professionals en wordt georganiseerd door Kantoor vol Energie. Tijdens dit informele en inspirerende EETcafé staat hoe realiseren en hoe samen optrekken centraal. Hoe kunnen we energieneutraal als doelstelling vandaag met elkaar bestendigen en zorgen we ervoor dat we niet blijven afwachten? Waar willen we staan over twee jaar? Uiteindelijk willen we allemaal een comfortabele, gezonde en energieleverende werkomgeving hebben: een Kantoor vol Energie!

Map for Buurten in de Fabriek, Kanaalweg 91, 3533 HH Utrecht
Kantoor vol energie internal thumb small 1529495420

Kantoor vol Energie: EETcafé

Wat betekent het Klimaat- en Energieakkoord voor de verduurzaming van kantoren? Hoe zou u deze afspraken verder uitgewerkt willen zien en welke rol zou Kantoor vol Energie hierin kunnen spelen? Tijdens het EETcafé op 11 juli willen we het hier graag met u over hebben. Lees meer

Wilt u deelnemen aan het EETcafé? Meld u dan hier aan.