Kansrijke oplossingen voor economisch daklozen

Welke kansrijke oplossingen zijn er voor de doelgroep economisch daklozen? Hierover organiseert Platform31 samen met Wageningen University & Research en de gemeente Amsterdam op donderdag 10 maart een webinar. Tijdens deze digitale bijeenkomst worden de resultaten uit drie recente onderzoeken gedeeld, komen praktijkervaringen aan bod en gaan we met verschillende experts in gesprek over kansrijke oplossingen voor deze doelgroep. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in of betrokken is bij de doelgroep.

Economische dakloosheid is een relatief nieuw verschijnsel in Nederland. Er zijn altijd al dak- en thuislozen geweest, maar het is nieuw dat een groeiende groep mensen zonder woning en zonder grote zorgvragen of verslavingsproblemen zich genoodzaakt voelt om aan te kloppen voor ondersteuning. Verschillende partijen, zoals gemeenten, zorgorganisaties en huisvesters, proberen deze groeiende groep te ondersteunen, maar hebben daarbij ook nog veel vragen: wie is eigenlijk verantwoordelijk voor deze groep, hoe kunnen we ze het beste ondersteunen en hoe werk je als lokale partners daarin samen?

Wat gaan we doen?

De laatste jaren is er voorzichtig meer bekend over economische dakloosheid, de groep economisch daklozen en hoe beleidsmakers en uitvoerders deze doelgroep proberen te ondersteunen. Tijdens dit webinar presenteren Wageningen University & Research, de gemeente Amsterdam en Platform31 resultaten uit drie recente onderzoeken over economische dakloosheid. Ook komen twee (praktijk)casussen aan het woord waarin woon- en ondersteuningsoplossingen voor economisch daklozen centraal staan en bespreken we in een interactieve paneldiscussie andere kansrijke oplossingen voor deze doelgroep.

Programma

 • Karin Peters (WUR), Hetty van Kempen (gemeente Amsterdam) en Lisan Jansen Lorkeers (Platform31/IVO) presenteren hun onderzoeksresultaten
 • Casus Amsterdam door Marit Postma (De Regenboog Groep)
 • Casus Noord-Veluwe door Bert van Putten (gemeente Harderwijk)
 • Paneldiscussie onder leiding van Jeroen van der Velden (Platform31) met:
  • Marc Ketelaar (algemeen directeur De Huischmeesters)
  • Dorien Lievense (afdelingshoofd bijzondere doelgroepen, gemeente Amsterdam)
  • Nico Ooms (projectleider stichting De Tussenvoorziening)
  • Bert van Putten (beleidsregisseur Maatschappelijke Zorg/Beschermd Wonen, gemeente Harderwijk)
  • Hans Wijnands (directeur De Regenboog Groep)
Map for

Kansrijke oplossingen voor economisch daklozen

Platform31 organiseert samen met Wageningen University & Research en de gemeente Amsterdam op donderdag 10 maart een webinar over kansrijke oplossingsrichtingen voor economisch daklozen. Lees meer

De inschrijving is inmiddels gesloten.