Kansen voor conceptueel bouwen in binnenstedelijke gebieden

Op 17 november deelt Olga Görts, directeur van het Netwerk Conceptueel Bouwen, haar kennis over conceptueel bouwen. U ontdekt wat de mogelijkheden van conceptueel bouwen zijn in binnenstedelijke gebieden en welke kansen dit biedt voor verschillende maatschappelijke opgaven. Ook krijgt u een kijkje in de keuken bij Barli: een specialist in modulaire bouwsystemen.

Over conceptuele woningbouw

Industrialisatie is een impuls voor de versnelling van woningbouw. Industriële en/of conceptuele woningbouw biedt enorme voordelen ten opzichte van traditionele woningbouw. Dit geldt zeker binnenstedelijk, waar vaak op kleine plots gewerkt moet worden, overlast voor de omgeving voorkomen moet worden en strenge milieueisen gelden. Bovendien zijn de kosten van conceptueel bouwen aanzienlijk lager dan die van traditionele bouw. Toch wordt conceptuele bouw nog niet op grote schaal omarmd. Maakt onbekend onbemind?

Wat gaan we doen?

Op 17 november zijn we te gast bij Barli in Uden. Barli is specialist in modulaire bouwsystemen. In hun megawerkplaats bouwen ze op zeer efficiënte wijze duurzame woningen, appartementen en vakantiehuizen uit hout.

Het werkbezoek begint met een inleiding van Olga Görts (directeur van het Netwerk Conceptueel Bouwen) over conceptuele woningbouw. We bespreken de mogelijkheden voor conceptuele bouw in binnenstedelijke gebieden. Daarnaast kijken we aan de hand van concrete voorbeelden naar de kansen die conceptuele bouw biedt voor diverse maatschappelijke opgaven.

Daarna krijgt u een kijkje in de keuken van Barli. Na een korte toelichting op de werkwijze en het bouwproces krijgt u een rondleiding door de werkplaats van Barli en kunt u het bouwproces van dichtbij bekijken.

Let op: Barli is slecht bereikbaar met openbaar vervoer. Wilt u deelnemen aan dit werkbezoek, maar heeft u geen eigen vervoer? Laat het dan weten in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier. Dan verkennen wij de mogelijkheid om gezamenlijk vervoer vanaf station ’s Hertogenbosch te regelen.

Voor wie?

Voor gemeenten, provincies, corporaties, marktpartijen, kennisinstellingen en andere partijen die werken aan binnenstedelijke transformatieprojecten.

Ga mee op werkbezoek!

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan via het aanmeldformulier onder de groene button.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Map for

Kansen voor conceptueel bouwen in binnenstedelijke gebieden

Op 17 november deelt Olga Görts, directeur van het Netwerk Conceptueel Bouwen, haar kennis over conceptueel bouwen. U ontdekt wat de mogelijkheden van conceptueel bouwen zijn in binnenstedelijke gebieden en welke kansen dit biedt voor verschillende maatschappelijke opgaven. Ook krijgt u een kijkje in de keuken bij Barli: een specialist in modulaire bouwsystemen. Lees meer

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan op de website van het programma Stedelijke Transformatie.

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.