Intervisie huurbeleid woningcorporaties

Bent u benieuwd hoe andere corporaties hun huurbeleid vormgeven? Wilt u het huurbeleid van de eigen organisatie met anderen bespreken en overwegingen toetsen bij vakgenoten? Of bent u benieuwd naar de overwegingen van andere corporaties? Kom dan naar de intervisiebijeenkomst huurbeleid op 5 juli 2018.

Tijdens deze bijeenkomst starten we met een presentatie over (tijdelijke) huurkorting. Sinds 2016 moeten corporaties huurtoeslaggerechtigden passend huisvesten, oftewel in een woning met een huurprijs onder de aftoppingsgrens (€597,30 of €640,14). Daarmee is de betaalbaarheid voor nieuwe huurders afgebakend. Maar hoe zit het met zittende huurtoeslaggerechtigden? Zijn voor hen de huurprijzen wel betaalbaar? Welke rol kan een (tijdelijke) huurkorting hierin spelen? Anouk Corèl gaat in op het experiment dat Platform31 samen met onze partners opzet.

Vervolgens brengen vier aanwezigen een intervisievraag in. Deze zijn afhankelijk van de behoefte van de deelnemers en kunnen variëren in onderwerp. Dit doen we in een informele setting. De informatie die tijdens de bijeenkomsten wordt gedeeld, blijft binnen de groep en wordt dus niet gepubliceerd.

Voor wie?

Genodigden zijn de medewerkers van partnercorporaties die betrokken zijn bij de totstandkoming van het huurbeleid en de keuzes die hierin gemaakt worden. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Je ‘betaalt’ met een actieve bijdrage.

Map for Utrecht
Intervisie 1.png internal thumb small 1519030380

Intervisie huurbeleid woningcorporaties

Benieuwd hoe andere corporaties het huurbeleid vormgeven? Wilt u het huurbeleid van de eigen organisatie met anderen bespreken en overwegingen toetsen of bent u benieuwd naar de overwegingen van andere corporaties? Kom dan naar de Intervisiebijeenkomst huurbeleid. Lees meer

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar Vera Beuzenberg: vera.beuzenberg@platform31.nl