Inspiratiebijeenkomst 'de Donuteconomie'

De economie draait op volle toeren, toch blijven de uitdagingen op ons afkomen. We moeten van het Groninger gas af en naar een circulaire economie. De ongelijkheid blijft groeien en publieke waarden vervagen. In een steeds meer datagedreven samenleving toont het conflict rond Facebook de uitdagingen van een digitale maatschappij. Dit biedt echter ook kansen. Kansen die in ons huidig economisch systeem niet volledig benut worden. Op 18 juni spreekt de Britse econoom Kate Raworth bij een inspiratiebijeenkomst over deze kansen voor verandering in ons huidig economisch systeem.

Donuteconomie

Volgens Kate Raworth is ons huidig economisch model hopeloos verouderd. In 2017 schreef zij daarom de internationale bestseller ‘Donuteconomie’, dat bij kenners een ware cultstatus heeft bereikt. Hierin stelt zij een nieuw model voor: de donut. Een ondernemersklimaat dat het ecosysteem van de hele aarde meer in evenwicht houdt: circulair, ecologisch en maatschappelijk verantwoord met een duurzame stabiliteit. Wat kunnen gemeenten en regio’s doen om hun economie zo duurzaam mogelijk in te richten?

Verdiepingssessie: circulaire businesscase

Aansluitend zijn er twee vervolgsessies waarin kan worden doorgepraat over de donuteconomie. Platform31 verzorgt samen met de gemeente Venlo en VNG Realisatie een sessie over de circulaire businesscase. In deze interactieve bijeenkomst reflecteren we met de deelnemers op de presentatie van Kate Raworth, wat voor vragen roept het bij ons op, wat kunnen we hier mee op lokaal niveau en wat hebben we hiervoor nodig? Geld als een veel gehoord argument waarom een circulaire economie niet mogelijk is. Maar welke kansen voor een circulaire businesscase zijn er? Doe mee en breng uw kennis, expertise en kritische vragen in tijdens deze workshop!

Map for Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag
Hh 66316177 internal thumb small 1525440144

Inspiratiebijeenkomst 'de Donuteconomie'

Tijdens een inspiratiebijeenkomst vertelt de Britse econoom Kate Raworth over haar theorie: de donuteconomie. Wat kunnen we hiermee op lokaal niveau en wat hebben we hiervoor nodig? En welke kansen voor een circulaire businesscase zijn er? Breng uw kennis, expertise en kritische vragen in tijdens deze bijeenkomst. Lees meer

Wilt u deelnemen aan de inspiratiebijeenkomst? Meld u dan hier aan!