Innovaties in de bouw

De grote woningnood, klimaatverandering en de overgang naar duurzame energie vragen om innovatieve oplossingen in het bouwproces. Op 9 maart organiseert het programma Stedelijke Transformatie een online themasessie over innovaties in de bouw. Samen met onder andere Mariska Louman (gemeente Eindhoven), Dennis Hauer (Urban Climate Architects) en Henk Havinga (Koopmans Ontwikkeling) verkennen we hoe gemeenten en marktpartijen innovaties in de bouw kunnen aanjagen.

Wat gaan we doen?

Waarom is het zo lastig om innovaties in de bouw van de grond te krijgen? Wat kunt u doen om innovatie te stimuleren? En welke innovatieve oplossingen zijn er al? Op 9 maart gaan we in gesprek over de noodzaak, de kansen en risico’s van innovatie in de bouw.

Programma

  • Niet alleen marktpartijen maken werk van innovatie in de bouw, ook gemeenten kunnen aanjager zijn. De gemeente Eindhoven zette een initiatief op waarbij marktpartijen door middel van een proeftuin worden uitgedaagd om innovatief te bouwen. Mariska Louman (senior adviseur innovatie bij de gemeente Eindhoven) vertelt over deze aanpak.
  • Dennis Hauer (Urban Climate Architects) gaat vanuit het ontwerp-perspectief verder in op het toepassen van circulaire principes in binnenstedelijke bouwprojecten. Waarbij het wonen als dienst wordt verkend, materialen worden gewaardeerd en nieuwe contractvormen worden toegelicht. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden deelt Hauer zijn visie op circulair bouwen.
  • Henk Havinga (Koopmans Ontwikkeling) zoomt vanuit het ontwikkelaars-perspectief in op circulaire houtbouw. Deze manier van bouwen is snel, zorgt voor minder overlast en biedt mogelijkheden voor het optoppen van bestaande bouw. Kan dit de toekomst zijn voor binnenstedelijk bouwen? Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden laat Havinga de mogelijkheden van deze nieuwe innovatieve manier van bouwen zien.

Voor wie?

Voor gemeenten, provincies, corporaties en marktpartijen die innovaties op het gebied van conceptueel -en circulair bouwen bij binnenstedelijke transformatieprojecten willen implementeren.

Hoe werkt het?

We organiseren deze online themasessie via Microsoft Teams. Dit is een applicatie van Microsoft Office 365. U kunt zich aanmelden via het formulier onder de groene button. Een paar dagen voor aanvang van de themasessie ontvangt u een mail met verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Liever luisteren?

Volg het programma Stedelijke Transformatie op Soundcloud, Spotify of Apple Podcasts.

Map for

Innovaties in de bouw

De grote woningnood, klimaatverandering en de overgang naar duurzame energie vragen om innovatieve oplossingen in het bouwproces. Op 9 maart organiseert het programma Stedelijke Transformatie een online themasessie over innovaties in de bouw. Lees meer

Wilt u deelnemen aan deze online themasessie? Meld u dan aan op de website van het programma Stedelijke Transformatie