Hoe bespreek ik de woonzorgvisie met de gemeenteraad?

Een woonzorgvisie omvat veel verschillende onderwerpen. Soms heeft de gemeenteraad zich over een aantal hiervan al uitgesproken. Bijvoorbeeld in de visie op het sociaal domein. Over andere onderwerpen moet dat gesprek misschien nog plaatsvinden. Hoe leg je die onderwerpen aan de gemeenteraad voor? En hoe zorg je ervoor dat er een gesprek tot stand komt dat kleur geeft aan de lokale visie en ambitie?

Voor wie?

Dit webinar is speciaal bedoeld voor de deelnemers aan ronde 1 tot en met 3 van het Kennis- en leertraject woonzorgvisie. Het is een aanvulling op de eerdere kennis- en werksessies.

Programma

  • Welkom en opening
  • Hoe informeer je de gemeenteraad?
    Waarop leg je de focus? Welke informatie heeft de raad nodig? Met welke informatie kun je de besluitvorming voeden?
  • Wat vraag je aan en van de gemeenteraad?
  • Welk proces past het best bij je gemeente?
  • Inzoomen op 2 praktijkvoorbeelden en reflectie door een expert
  • Ruimte voor vragen, inbreng van eigen ervaringen en discussie

Praktische informatie

We organiseren het webinar via Microsoft Teams. Dit is een applicatie van Microsoft Office 365. Je kunt je aanmelden via het formulier onder de groene button. Een paar dagen voor aanvang van het webinar ontvang je een mail met verdere instructies. Je hebt alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid.

Ook ontvang je ter voorbereiding drie verschillende discussienotities. We gaan op zoek naar welke hiervan het beste bij jouw gemeente past.

Map for

Hoe bespreek ik de woonzorgvisie met de gemeenteraad?

In 2021 organiseert Platform31 een kennis- en leertraject Woonzorgvisie voor gemeenten. Het biedt ondersteuning bij het proces om van analyse tot visie te komen. Klik hier voor de opzet van het programma. Mocht u vragen hebben over het kennis- en leertraject woonzorgvisie, dan kunt u zich ook aanmelden voor één van de oriëntatiebijeenkomsten. Lees meer