Het creatieve brein bij gemeenten en provincies

Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en vragen van overheden in toenemende mate om een andere, innovatievere manier van werken. Met andere woorden, ze vragen om creativiteit. Denk aan de Omgevingswet, de energietransitie en de aanpak van schulden en armoede. Maar in hoeverre biedt de gemeente of provincie als organisatie ruimte voor creativiteit? Hoe functioneert het ‘creatieve brein’ van ambtenaren en van hun organisatie als geheel? En wat heeft het creatieve brein nodig?

Op maandag 3 juni gaan we over het thema in gesprek tijdens de hartige hap. Bent u op zoek naar goede voorbeelden van andere gemeenten of provincies? Of heeft u een aanpak waarover u graag komt vertellen?!

Met een select gezelschap uit het partnernetwerk van Platform31 en met experts uit het veld komen we deze avond samen om te verkennen wat ervoor nodig is zodat medewerkers ruimte kunnen pakken voor een nieuwe aanpak. En welke rol het creatieve brein hierbij speelt. Daarbij inventariseren we welke vraagstukken het meest leven onder onze partners.

Voor wie?

Beleidsambtenaren van gemeenten en provincies, die bijvoorbeeld dwars door de kokers van de organisatie heen experimenten organiseren, die bezig zijn met de transitie van regelorganisatie naar casusorganisatie, of ambtenaren die in de organisatie ervaren wat de komst van de Omgevingswet van hen vraagt met betrekking tot anders werken. Ook medewerkers die juist het idee hebben ‘vast te zitten’ nodigen we graag uit zich aan te melden. Naast beleidsambtenaren heten we ook gemeentesecretarissen en medewerkers HRM van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen over de hartige hap of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:

Map for Platform31:  kantoor Stichthage, Koningin Julianaplein 10, (7e verdieping, ingang hal Centraal Station Den Haag), 2595 AA Den Haag
Rotterdam stationsplein internal thumb small 1555576051

Het creatieve brein bij gemeenten en provincies

Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en vragen van overheden in toenemende mate om een andere, innovatievere manier van werken. Met andere woorden, ze vragen om creativiteit. Denk aan de Omgevingswet, de energietransitie en de aanpak van schulden en armoede. Maar in hoeverre biedt de gemeente of provincie als organisatie ruimte voor creativiteit? Lees meer

16:30 Inloop
17:00 Kennismaking en toelichting op het thema

door Platform31 en de gemeente Rotterdam

18:00 Maaltijd
18:30 Inventariseren en uitlichten vraagstukken aan de hand van prototypes
20:00 Borrel

Heeft u vragen over de hartige hap of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met: