Forum voor opschaling van stedelijke experimenten

Op donderdag 7 maart vindt het Forum voor opschaling van stedelijke experimenten plaats in Utrecht. Bent u een gemeentelijke of academische professional en bent u betrokken bij experimenten op het gebied van mobiliteit, ruimtelijke inrichting, energietransitie, smart city, luchtkwaliteit of aanverwante thema’s? Dan is het forum voor u dé gelegenheid om te leren en ervaringen uit te wisselen!

Opschaling is een veelbesproken onderwerp in een tijd waarin er op stedelijk niveau meer en meer geëxperimenteerd wordt. Een deelfietssysteem werkt misschien goed voor een beperkte groep reizigers, maar hoe kan het impact hebben op mobiliteitsstromen op het niveau van de hele stad?

Tijdens deze bijeenkomst raakt u op de hoogte van de meest recente en relevante inzichten omtrent het opschalen van de succesvolle onderdelen van experimenten. Ook krijgt u concrete instrumenten aangereikt om in uw eigen werkomgeving met deze uitdagingen om te gaan, gebaseerd op ervaringen in, onder meer, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Groningen, Den Bosch, Maastricht, Brussel, Graz en Bellinzona. Het forum is daarmee een unieke samenwerking van vier verschillende wetenschappelijke consortia: SmarterLabs, R-LINK, Smart Cycling Futures en De Mobiele Stad.

Tijdens het ochtenddeel presenteren de vier projecten hun bevindingen op het gebied van opschaling van mobiliteitsexperimenten, waarbij ze u van harte uitnodigen om de discussie met hen aan te gaan. Na de lunch licht spreker Jos van den Broek (Rathenau Instituut) toe welke lessen er getrokken kunnen worden uit het opschalen van experimenten in andere sectoren, bijvoorbeeld het water management en de landbouw. Daarop volgt een upscaling clinic, waarin een deskundig panel samen met u aan de slag gaat met concrete uitdagingen op het gebied van opschaling rond mobiliteit. Deze vraagstukken worden ingebracht en gepresenteerd door professionals uit de stedelijke praktijk.

Aanmelden

Wilt u uw kennis verdiepen en ervaringen uitwisselen met vakgenoten? Meld u snel aan!

Let op: de voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

Map for Stadskasteel Oudaen: Oudegracht 99, 3511 AE Utrecht
Utrecht fiets internal thumb small 1549558867

Forum voor opschaling van stedelijke experimenten

Op donderdag 7 maart vindt het Forum voor opschaling van stedelijke experimenten plaats in Utrecht. Bent u een gemeentelijke of academische professional en bent u betrokken bij experimenten op het gebied van mobiliteit, ruimtelijke inrichting, energietransitie, smart city, luchtkwaliteit of aanverwante thema’s? Dan is het forum voor u dé gelegenheid om te leren en ervaringen uit te wisselen! Lees meer