Financiële haalbaarheid woonconcepten senioren

Er is grote behoefte aan nieuwe woonvormen voor senioren. Deze moeten het hen mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen. Om ervoor te zorgen dat woningen en leefomgeving daar geschikt voor zijn, riep het Rijk in april 2019 de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg in het leven. Bedoeld voor de financiële ondersteuning van burgerinitiatieven en sociale ondernemers die een woonzorginitiatief ontwikkelen, verwerven of bouwen.

Inhoudelijk programma

De financiering van woonvarianten voor senioren is complex, omdat de geldstromen voor wonen, zorg en welzijn gescheiden zijn.

  • Platform31 maakte de financiële haalbaarheid inzichtelijk aan de hand van gerealiseerde woonvariaties en herleidde drie businesscases. Eén van de auteurs, Jasper Klapwijk licht deze toe.
  • Frank van der Voort, vanuit RVO nauw betrokken bij de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg geeft u uitleg van de mogelijkheden.

Gedurende het programma is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Inspiratie: wandelexcursie

De Kastanjetuin in Zwolle, is een innovatief meer-generatie- en zorginclusief-woonconcept. Initiatiefnemers Dick Koster, Cittanova en Martin Hendriksen (voormalig voorzitter van stichting de Stadshoeve) vertellen u er graag over tijdens een wandelexcursie door het nieuwe buurtschap. Samen met Petra Stuitjes van corporatie deltaWonen en Jan Willem Kloosterboer van Ter Steege Bouw gaan ze in op het concept van het buurtschap, op inclusiviteit en duurzaamheid.

Interessant?

Meld u dan vandaag nog aan voor deze masterclass en excursie! Er is plek voor maximaal 40 deelnemers.

Voor wie?

Deze masterclass en excursie zijn interessant voor (potentiële) initiatiefnemers van woonvormen voor senioren; professionals, sociaal ondernemers en bewonersinitiatieven.

Meer weten?

Neem dan contact op met: Annette Duivenvoorden of Lisan Jansen Lorkeers.

Map for Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1, 8043 LT Zwolle

Financiële haalbaarheid woonconcepten senioren

Een masterclass en excursie voor (potentiële) initiatiefnemers van woonvormen voor senioren; professionals, sociaal ondernemers en bewonersinitiatieven. Lees meer

Reageer snel: het aantal deelnemers is gelimiteerd (maximaal 40 personen).

Kosten:   gratisBij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.