Do’s & dont’s van een Social Impact Bond

De Social Impact Bond is een financieringsinstrument waarbij privaat geld wordt ingezet om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Kent u de theorie, maar wilt u weten wat er in de praktijk bij een SIB komt kijken? Is uw organisatie al bezig om een SIB in te richten, maar zit u nog met vragen? Op 25 juni verdiept u uw kennis en leert u van de ervaringen van twee lopende SIBs: Werk na detentie (landelijke SIB) en Werkplaats Rotterdam Zuid (WRZ). Welke resultaatafspraken zijn gemaakt en wat is er al behaald? En welke lessen kunnen we trekken uit deze voorbeelden? Meld u aan en laat u inspireren!

Wat gaan we doen?

Het inzetten van een Social Impact Bond is niet eenvoudig en vraagt om een lange adem. Tijdens deze bijeenkomst ontrafelt u de do’s en dont’s van een SIB. We staan stil bij resultaten maar kijken vooral naar het proces: Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn geleerde lessen die we kunnen delen?

Voor wie?

Deze bijeenkomst is vooral interessant voor gemeenten en provincies.

Over Social Impact Bonds

Een Social Impact Bond (SIB) wordt in Nederland ingezet als instrument om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Het is een financieringsmodel waarbij de overheid, een private investeerder en een (sociale) onderneming een prestatiecontract afsluiten. Alleen wanneer de gestelde doelen zijn behaald, betaalt de overheid de investeerder terug. De eerste SIB van Nederland werd in 2014 in Rotterdam gesloten. De meeste Social Impact Bonds richten zich op arbeidsparticipatie, maar ook gezondheid wint terrein (via zgn. Health Impact Bond). Mogelijk is een SIB ook op andere thema’s toe te passen zoals bijvoorbeeld energiebesparing of circulaire economie.

Map for Platform31 | kantoor Stichthage, Koningin Julianaplein 10, (7e verdieping, ingang hal Centraal Station Den Haag), 2595 AA Den Haag
3805355265 internal thumb small 1557143300

Do’s & dont’s van een Social Impact Bond

De Social Impact Bond is een financieringsinstrument waarbij privaat geld wordt ingezet om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Op 25 juni verdiept u uw kennis en leert u van de ervaringen van twee lopende SIBs: Werk na detentie (landelijke SIB) en Werkplaats Rotterdam Zuid (WRZ). Wat is hiermee bereikt en wat kunt u hiervan leren? Lees meer

14:00 Welkom en kennismaken
14:15 SIB Werkplaats Rotterdam Zuid

Carly Relou, onderzoeker ICE

15:15 Pauze
15:30 Landelijke SIB Werk na detentie

Annemarie Buisman, mede-initiatiefnemer

17:00 Afronding

Kosten:   Deelname is kosteloosBij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.