Derde etappe wijkentour warmtetransitie: ’t Ven aardgasvrij, ’t kan!

‘Bezoek de praktijk, verken de toekomst’

In 2018 is de buurt ’t Ven aangewezen als proeftuin ‘Aardgasvrije wijk ‘t Ven’. De gemeente Eindhoven is trekker van een gezamenlijk plan van aanpak ‘Naar Aardgasvrij verwarmen en koken’. Daarvoor werkt de gemeente samen met woningcorporaties en de netbeheerder. Gemeente en partners betrekken bewoners op een actieve manier bij het maken van dit plan.

De Eindhovense wijk ’t Ven bestaat voor de helft uit sociale huurwoningen. De andere helft is particulier woningbezit. De meeste woningen zijn gebouwd net voor en net na de oorlog. Maar een klein deel is van na 2000. Naast woningen zijn er ook enkele kleine bedrijven gevestigd. De wijk grenst direct aan een groot bedrijventerrein.

Op zoek naar maatwerkoplossingen

Het streven is een mix van individuele all-electric en hybride oplossingen, naast de realisatie van een ‘open warmtenet’. Woonstichting ’thuis heeft in 2017 een 40-tal woningen gerenoveerd naar ‘aardgasvrij ready’. Vervolgens is ’thuis in 2018 gestart met het volledig aardgasvrij maken van de eerste woningen. In 2021 zullen 526 woningen aardgasvrij zijn. In 2030 volgt de hele wijk.

Tijdens deze 3e etappe van de Wijkentour kijken we vooral naar de samenwerking op wijkniveau en de bundeling van innovatiekracht in Brainport Regio Eindhoven. Gemeente, woningcorporaties, netbeheerder Enexis, ondernemers en wetenschappers werken met elkaar aan het realiseren van duurzame successen. Een succes wordt het als het ook betaalbaar is voor iedereen. We laten zien hoe bewoners worden betrokken. We zoomen in op de gekozen verduurzamingsconcepten. Tenslotte brengen we een bezoek aan de wijk om met eigen ogen te zien wat dit in de praktijk betekent.

Vierde etappe

Heeft u interesse in de wijkentour, maar kunt u niet aanwezig zijn op 13 februari? Meld u dan aan voor de vierde etappe, op 19 maart in Nijmegen.

Map for Eindhoven
T ven eindhoven thuis internal thumb small 1574251304

Derde etappe wijkentour warmtetransitie: ’t Ven aardgasvrij, ’t kan!

‘Bezoek de praktijk, verken de toekomst’

In 2018 is de buurt ’t Ven aangewezen als proeftuin ‘Aardgasvrije wijk ‘t Ven’. De gemeente Eindhoven is trekker van een gezamenlijk plan van aanpak ‘Naar Aardgasvrij verwarmen en koken’. Tijdens deze 3e etappe van de Wijkentour kijken we vooral naar de samenwerking op wijkniveau en de bundeling van innovatiekracht in Brainport Regio Eindhoven. Lees meer

Wilt u in het opmerkingenveld aangeven of u wel/geen gebruik maakt van de lunch bij inloop (vanaf 12.30 uur). Bij overtekening hebben vertegenwoordigers van corporaties voorrang.