De woonladder voorbij

Wonen voor mensen met een intensieve hulpvraag

Een centraal element van het wonen in de wijk van mensen met mensen met psychische kwetsbaarheid zijn de woningen zelf. De Commissie Toekomst Beschermd Wonen adviseert dat er een scala aan betaalbare en passende woonvormen komt. Maar wat zit er tussen intramuraal wonen en zelfstandig wonen met ambulante begeleiding in? Welke nieuwe woonvormen worden ontwikkeld? En welke ontbreken wellicht nog? Dit congres geeft antwoord op deze vragen en helpt u op weg om lokaal een passend aanbod te organiseren.

Wat gaan we doen?

Platform31 organiseert deze middag samen met het team Prospectief Onderzoek Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen en Housing First Nederland. Centraal staan woonvormen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Na deze middag:

  • heeft u inzicht in de variatie in woonvormen (waaronder Housing First)
  • heeft u kennisgenomen van enkele goede voorbeelden
  • weet u meer over hoe u aan de slag kunt om lokaal een passend aanbod te organiseren.

Programma

Het programma wordt eind september bekend gemaakt.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsadviseurs van gemeenten, woningcorporaties en aanbieders van beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Experimentpartners van het experiment Weer Thuis hebben voorrang bij de aanmelding. Deze voorrang geldt tot en met 20 oktober 2019.

Map for Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht
Ggz grijs internal thumb small 1561550982

De woonladder voorbij

Wonen voor mensen met een intensieve hulpvraag

Een centraal element van het wonen in de wijk van mensen met een psychische kwetsbaarheid zijn de woningen zelf. Wat zit er tussen intramuraal wonen en zelfstandig wonen met ambulante begeleiding in? Welke nieuwe woonvormen worden ontwikkeld en welke ontbreken wellicht nog? Dit congres geeft antwoord op deze vragen en helpt u op weg om lokaal een passend aanbod te organiseren. Lees meerBij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.