De wijkwerker anno 2020

Werken aan leefbare wijken

Sociaal beheerders, woonconsulenten en huismeesters zijn hét sociale gezicht, maar ook de ogen en oren van corporaties. Van hen wordt verwacht dat ze sociale problemen achter de voordeur en in de wijk niet alleen signaleren, maar ook aanpakken. Maar wanneer, wat en hoe dan? Wat is je rol als wijkwerker? En welke vaardigheden en werkwijzen horen daarbij? Hoe treed je bewoners effectief tegemoet? Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij het veranderende belang van wijkprofessionals van corporaties en gaan we in gesprek over praktijkcasussen en persoonlijke vaardigheden en stijlen bij het aanspreken, confronteren en samenwerken met bewoners.

Voor wie?

Corporatiemedewerkers die op wijk-, buurt- of complexniveau aan leefbaarheid werken: gebiedsconsulenten, sociaal beheerders, huismeesters, etc. Deelnemers worden aangemoedigd om wijkprofessionals van gemeenten, zorgpartijen en andere samenwerkingspartners mee te nemen naar de bijeenkomsten.
Medewerker op strategisch of beleidsniveau en geïnteresseerd in een specifieke bijeenkomst? U bent van harte welkom!

Doe mee en draag bij!

De praktijk van de wijk staat centraal tijdens de bijeenkomsten van het programma 'Werken aan leefbare wijken'. Heeft u een ingewikkeld praktijkvraagstuk of een inspirerend voorbeeld uit uw wijk? Dan horen we graag van u! Voor deelname, contact en vragen:

Map for Kantoor van Portaal,  Heiligenbergerweg 60, 3816 AL Amersfoort

De wijkwerker anno 2020

Werken aan leefbare wijken

Van wijkwerkers wordt verwacht dat ze sociale problemen achter de voordeur en in de wijk niet alleen signaleren, maar ook aanpakken. Maar wanneer, wat en hoe dan? Wat is je rol als wijkwerker? En welke vaardigheden en werkwijzen horen daarbij? Deze bijeenkomst biedt inzicht. Lees meer

Kosten:   Deelname is kosteloos voor partners van Platform31; Niet-partners kunnen eenmalig deelnemen en betalen per persoon € 395,= (excl. btw).Bij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.