De stad van morgen

Middelgrote steden staan voor enorme uitdagingen en ingewikkelde vraagstukken. Ze moeten hun positie bepalen naast de grote steden met hun aanzuigende werking. Er zijn investeringen nodig om hun aantrekkelijkheid als woon- en leefstad te vergroten en gebiedsontwikkeling aan te jagen. Dat vraagt om strategische keuzes en samenwerking met andere belanghebbende partijen.

Deze, voor alle middelgrote steden herkenbare, uitdagingen staan centraal tijdens het congres ‘De stad van morgen’ op woensdag 15 april in Assen.

Assen deelt ervaringen en kijkt naar de toekomst

De afgelopen jaren investeerde Assen met het ontwikkelingsprogramma FlorijnAs flink in de stad. Met onder meer een markant stationsgebouw, een doorgaande vaarroute met veel nieuwe bruggen en sluizen en een nieuwe afslag Assen-Zuid.
Deze projecten hebben niet alleen de bereikbaarheid van de stad verbeterd, maar ook de gebiedsontwikkeling gestimuleerd. Denk aan de bouw van nieuwe woningen, de ontwikkeling van natuur en recreatie en het opknappen van verouderde plekken in de binnenstad.
In 2020 rondt Assen de FlorijnAs af. Een goed moment om de successen te delen. Maar ook een uitgelezen kans om veel breder te kijken naar de toekomst van middelgrote steden.

Congres op 15 april 2020

De gemeente Assen nodigt u uit voor een feestelijk en inspirerend congres op woensdag 15 april. Met de successen, lessen en ervaringen van Assen als basis kijken we vooruit naar de ontwikkelingen van alle middelgrote steden in ons land. We doen dat met alle betrokken partijen en langs verschillende thema’s met interessante ontmoetingen, boeiende sprekers en excursies naar de FlorijnAs-projecten.

Aan het eind van de dag heeft u inspiratie opgedaan om op een aantal urgente en integrale thema’s eigen ambities te formuleren, en kunt u samen met partners en bewoners in de stad de toekomstige uitdagingen gezamenlijk tegemoet treden.

Aanmelden

Meer informatie over het programma van dit congres volgt binnenkort.
Nu al aanmelden? Dat kan!

Map for Assen
Assen internal thumb small 1575885312

De stad van morgen

Middelgrote steden staan voor enorme uitdagingen en ingewikkelde vraagstukken. Ze moeten hun positie bepalen naast de grote steden met hun aanzuigende werking. Er zijn investeringen nodig om hun aantrekkelijkheid als woon- en leefstad te vergroten en gebiedsontwikkeling aan te jagen. Dat vraagt om strategische keuzes en samenwerking met andere belanghebbende partijen. Deze, voor alle middelgrote steden herkenbare, uitdagingen staan centraal tijdens dit congres. Lees meer

Kosten:   Deelname aan dit congres is kosteloosBij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.