De Dag van de Stad - Online

Het bij elkaar brengen van ruim tweeduizend stedelijke professionals tijdens de jaarlijkse Dag van de Stad blijkt voor de editie van 2020 een onmogelijke exercitie vanwege COVID-19. Daarom vindt de Dag van de Stad dit jaar op een andere manier plaats dan u gewend bent. Noteer maandag 16 november in uw agenda en kom naar de Dag van de Stad Online. Tijdens een inspirerend en veelzijdig online evenement, gaan we op zoek naar datgene wat steden weerbaar en veerkrachtig maakt in tijden van crisis. Bent u erbij?

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de Dag van de Stad Online stelt u uw eigen programma samen. Luister bijvoorbeeld naar de last lectures van topsprekers of ga actief aan de slag in een Ontwerpatelier. Meer weten over het programma? Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op:

  • Om 10:30 openen wij de digitale deuren van de Dag van de Stad. Als virtuele deelnemer wordt u welkom geheten in de Honig-fabriek in Nijmegen door dagvoorzitter Ruben Maes.
  • Vanaf 11:30 kunt u vanachter uw bureau aanschuiven bij de eerste van twee talkshows. Ruben Maes gaat in gesprek met experts als Maurice Hermans (auteur ‘De Antistad’) en Floor Milikowski (auteur ‘Een klein land met verre uithoeken’ en ‘Van wie is de stad’). Uiteraard bieden wij u de ruimte om tijdens de talkshow vragen te stellen.
  • In een reeks last lectures reflecteren vier experts op crises en veerkracht. U kunt rekenen op inspirerende verhalen van watergezant Henk Ovink, hoogleraar cultuurgeschiedenis Lotte Jensen, kunsthistoricus Eva Rovers (auteur ‘Practivisme, handboek voor heimelijke rebellen) en Floor Milikowski. Als zij de wereld nog één keer mogen toespreken, wat geven ze dan mee?
  • Gaat u liever actief aan de slag? Dat kan! In Ontwerpateliers kunt u onder leiding van crisisdeskundige Kenny Meesters in gesprek over verschillende typen crises. Door uw stem te laten horen helpt u om steden handreikingen te bieden waarmee ze crises het hoofd kunnen bieden.
  • De inzichten uit de Ontwerpateliers brengen we verder in een tweede talkshow. Dit keer schuiven Kenny Meesters, WRR-onderzoeker Marthe Hesselmans en chief resilience officer van de gemeente Den Haag Anne-Marie Hitipeuw aan. Zo komen we tot concrete handvatten waar u in uw dagelijks werk mee aan de slag kan.
  • Wilt u meer weten over ontwikkelingen in lopende én nieuwe City Deals, de Europese Agenda Stad en de nieuwste inzichten uit ‘Smart Urban Regions of the Future’ (SURF)? We praten u bij in verschillende workshops.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over het programma naar www.dedagvandestad.nl. Of blijf op de hoogte van alle interessante stedelijke ontwikkelingen rond en óp de Dag van de Stad via Twitter of Instagram.

Map for Online

De Dag van de Stad - Online

Noteer maandag 16 november in uw agenda en kom naar de Dag van de Stad Online. Tijdens een inspirerend en veelzijdig online evenement, gaan we op zoek naar datgene wat steden weerbaar en veerkrachtig maakt in tijden van crisis. Bent u erbij? Lees meer

Ga voor meer informatie naar www.dedagvandestad.nl.