Dag van de Projectontwikkeling

De ‘bouwsector’ staat voor enorme opgaven. Het gaat niet alleen om de bouw van grote aantallen woningen. Maar ook om betaalbaar, bereikbaar, energieneutraal, klimaatadaptief, natuurinclusief en circulair bouwen. Het gaat om bouwen aan gemeenschappen, aan het overbruggen van de kloof tussen insiders en outsiders, tussen nieuwkomers en gevestigden en tussen haves en have nots. Kortom, bouwen aan ‘Een beloofd land’.

De NEPROM organiseert daarom op 19 mei naar de Dag van de Projectontwikkeling, waar we als sector onze kennis delen, elkaar inspireren en bemoedigen. Stel je eigen festivalprogramma samen tijdens dit kennisfestival uit een gevarieerd aanbod bestaande uit meer dan twintig sessies, met sprekers uit het veld van vastgoed– en gebiedsontwikkeling, maar ook met gasten uit andere sectoren. Platform31 is partner in dit programma en levert in twee sessies een inhoudelijke bijdrage.

Een beloofd land: senioren zijn de sleutel!

Data liegen niet. We worden in Nederland allemaal ouder. Tellen we nu 2,3 miljoen 65+-ers, in 2040 zijn dat er 3,3 miljoen. Maar, we bouwen nog altijd voor starters en gezinnen, terwijl woonvariaties voor empty-nesters nodig zijn. Voor het Platform31 programma Woonvarianten voor senioren analyseerde SpringCo data over woonvoorkeuren van senioren en onderscheidde tien woonprofielen. Blauwhoed ziet al langere tijd brood in deze doelgroep en ontwikkelt concepten en producten. Verleiding is nodig! Het is belangrijk dat ‘we’ focus hebben op senioren en voor hen de juiste woonproducten gaan ontwikkelen. Dit leidt tot doorstroming, een lager ruimtegebruik en een gevarieerde, waardevaste woningvoorraad; tel uit je winst. Hoe hierop te sturen?

Bezoek de parallelsessie van Annette Duivenvoorden (Platform31), Gert Jan Hagen (SpringCo) en Tineke Groenewegen (Blauwhoed Groep).

Aanmelden kan via NEPROM.

Wat levert het ’gezeik’ rondom de nieuwe Omgevingswet op?

Een wet die lang op zich laat wachten en veel belooft: de Omgevingswet. Met daarin een hoofdrol voor participatie. Veel ontwikkelaars zien er tegenop. Participatie levert hen gedoe op en dat wordt met deze nieuwe wet alleen maar erger. Maar kan het ook wat opleveren? Jazeker! Samen met Ernest van der Meijde, directeur van Wibaut Projectontwikkeling, delen Van der Voort en Dohle hun kennis over participatie en praktijkervaringen met het inzicht dat participatie soms gedoe is, maar dat het ook inspirerend en zelfs leuk kan zijn. Van der Meijde zijn aanpak, die soms verder gaat dan de Omgevingswet voorschrijft, leidde er toe dat 150 zienswijzen tegen een project werden ingetrokken.

Bezoek de parallelsessie van Maarten Hoorn (Platform31), Ernest van der Meijde (Wibaut), Marion van der Voort (Bureau voor Gebiedscommunicatie) en Theo Dohle (De Wijde Blik)

Aanmelden kan via NEPROM

Map for Den Haag, Fokker Terminal

Dag van de Projectontwikkeling

De NEPROM organiseert op 19 mei voor de tiende keer De Dag van de Projectontwikkeling. Platform31 levert bijdragen aan twee parallelsessies. Lees meer

Aanmelden kan via NEPROM.