Community of Practice: Aanpak Vakantieparken

Een groeiend aantal vakantieparken in Nederland kampt met verloedering en het wegvallen van de oorspronkelijke recreatiefunctie. De ongewenste dynamiek die hiermee gepaard kan gaan, heeft consequenties voor gemeenten en regio’s. Op verschillende plekken in Nederland zijn betrokken partijen bezig hier aanpakken voor te ontwikkelen, maar velen staan nog aan het begin en zijn zoekende. Niets doen is echter geen optie. Platform31 en VNG organiseren een Community of Practice om de bestaande kennis rondom vakantieparken te ontsluiten en samen met betrokken partijen te zoeken naar mogelijke oplossingen.

Voor wie?

Met circa 15 deelnemers diepen we in de Community of Practice (CoP) de vraagstukken rondom vakantieparken en mogelijke aanpak daarvan uit. De deelnemers zijn afkomstig van gemeenten, provincies en samenwerkende diensten, zoals de politie en GGD: partijen die te maken hebben met problematische verblijfsrecreatie en hier gericht beleid op hebben ontwikkeld. Voor deelname aan deze CoP is het noodzakelijk dat u beschikt over de nodige kennis en ervaring. Door vier keer samen te komen en met steeds meer verdieping naar de vragen, thema’s en casuïstiek te kijken, krijgen de bijeenkomsten de vorm van een lerend koplopernetwerk.

Opzet Community of Practice

De CoP bestaat uit vier bijeenkomsten, waarvan één opstartbijeenkomst, in de periode april tot en met september. De bijeenkomsten worden georganiseerd in de middag op locatie bij de deelnemende gemeenten/partijen. Tijdens de bijeenkomsten worden de volgende thema’s behandeld. Specifieke invulling volgt op basis van de beschikbare informatie en wensen van de deelnemers.

  • Bijeenkomst 1:
    11 april 2018
    Kennismaking, inventarisatie (leer)behoeften & vakantieparken vanuit economisch perspectief
    Dagvoorzitter: Nico van Buren (programmamanager Platform31)
    Hier vindt u het verslag van de bijeenkomst.
Map for op locatie bij de deelnemende gemeenten/partijen
Img 20140626 wa0002 internal thumb small 1522248773

Community of Practice: Aanpak Vakantieparken

Een groeiend aantal vakantieparken in Nederland kampt met verloedering en het wegvallen van de oorspronkelijke recreatiefunctie. Hoe kunnen gemeenten en provincies met dit vraagstuk omgaan? Platform31 en VNG organiseren de Community of Practice ‘Aanpak Vakantieparken’ om samen met betrokken partijen te zoeken naar mogelijke oplossingen. Lees meer

Aanmelden voor de Community of Practice is helaas niet meer mogelijk.