Bouwlogistiek bij binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen

Bouwlogistiek bij binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen: waar liggen kansen en welke veranderingen zijn mogelijk? Tijdens een online themasessie op 27 september verdiept u uw kennis. U leert hoe gemeenten, ontwikkelaars en bouwers vroeg in het proces rekening kunnen houden met bouwlogistiek en hoe efficiënte bouwlogistiek overlast voor omwonenden kan beperken. Meld u snel aan!

Bouwlogistiek heeft grote impact op de omgeving. Omwonenden kunnen overlast ervaren en de verkeersveiligheid kan onder druk komen te staan. Daarnaast zorgt bouwlogistiek voor uitstoot van onder andere stikstof, fijnstof en CO2. Door een toename van modulaire bouw zijn voertuigen bovendien groter geworden. Efficiënte bouwlogistiek kan overlast beperken en zorgen voor een verlaging van de bouwkosten. In deze online themasessie ontdekt u hoe u dit kunt bereiken.

Wat gaan we doen?

Tijdens de online themasessie vertelt Arjan Walinga (Bouwend Nederland) over de aanleiding, kansen en mogelijkheden van een verbeterde bouwlogistiek. Hij laat voorbeelden zien van projecten waar is geëxperimenteerd met een andere aanpak. Walinga legt uit wat er nodig is om dit op te kunnen schalen. Diverse gemeenten werken aan efficiëntere bouwlogistiek. Op 27 september delen de gemeente Leiden en de gemeente Rotterdam hoe zij aan deze opgave werken. Daarna gaan we in gesprek over de dilemma’s en vraagstukken die komen kijken bij het efficiënter maken van de bouwlogistiek.

Over bouwlogistiek

Uit eerdere experimenten blijkt dat tussen de 50 en 80 procent minder voertuigbewegingen naar een bouwplaats mogelijk zijn als de bouwlogistiek slim is ingericht. Dat zorgt voor een vermindering van 40 tot 80 procent uitstoot van CO2. Die vermindering is mogelijk, door bijvoorbeeld gebruik te maken van logistieke hubs. Bouwmaterialen kunnen hier samengevoegd worden. Dit vraagt om slimme planning, inzet van tactisch gekozen bouwhubs en een ontwerp dat hier rekening mee houdt. Door meer modulair te bouwen, is het bovendien mogelijk om met minder uitstoot van onder meer stikstof en CO2 te bouwen op een locatie. Dit kan ook invloed hebben op aanbestedingen of vergunningverlening.

Voor wie?

Voor gemeenten, provincies, corporaties, marktpartijen, kennisinstellingen en andere partijen die werken aan binnenstedelijke transformatieprojecten.

Meld u snel aan!

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan op de website van het programma Stedelijke Transformatie.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Map for

Bouwlogistiek bij binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen

Bouwlogistiek bij binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen: waar liggen kansen en welke veranderingen zijn mogelijk? Tijdens een online themasessie op 27 september verdiept u uw kennis. U leert hoe gemeenten, ontwikkelaars en bouwers vroeg in het proces rekening kunnen houden met bouwlogistiek en hoe efficiënte bouwlogistiek overlast voor omwonenden kan beperken. Lees meer

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan op de website van het programma Stedelijke Transformatie.

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.