Bouwen aan een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap

Hoe kunt u een omgeving creëren waarin sociaal ondernemerschap kan bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken van gemeenten zoals arbeidsparticipatie of circulaire economie? Platform31 en het G40-Stedennetwerk organiseren een bijeenkomst op 19 april waarin diverse praktijkvoorbeelden worden gedeeld. In twee rondes kunt u kiezen uit vier deelsessies.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die sociaal ondernemerschap op de agenda hebben staan of het onderwerp willen agenderen. Wij bieden u een palet aan voorbeelden met ruimte voor uw prangende vragen. Het delen van ervaringen staat centraal, evenals het netwerken met andere gemeenten, investeerders en sociale ondernemingen.

Deelsessies

Op 19 april kunt u kiezen uit het aanbod van vier deelsessies:

 1. Ecosystemen om sociaal ondernemers te faciliteren
  Sociale ondernemers opereren in een ecosysteem met een diversiteit aan spelers en spelregels. Ondernemers, gemeenten en financiers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als het gaat om het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Een goed werkend ecosysteem is afhankelijk van samenwerking, wederzijds respect en innovatie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u tijdens deze workshop u een beeld van de succesfactoren in een lokaal ecosysteem rond sociaal ondernemerschap: Citylab010 (gemeente Rotterdam) en WISH (sociaal ondernemer Move2Social) presenteren zich en u mag ze bevragen.
 2. Impact investing
  Investeringsbeleid is steeds meer gericht op het voorkomen van schade, maar dat is niet genoeg. De volgende stap is dat je met je investeringen ook echt maatschappelijk rendement probeert te realiseren, naast economisch rendement. Hoe kan je daar invulling aan geven?
 3. In gesprek met sociaal ondernemers
  Er wordt – ook vandaag – veel gesproken over sociaal ondernemers. Tijd om te praten met sociaal ondernemers! In deze sessie zullen twee sociaal ondernemers hun idealen en business drive met je delen. Daarnaast is er uiteraard tijd om hen het hemd van het lijf te vragen.
 4. Samenwerking Sociale Werkbedrijven en sociaal ondernemers
  Sociale Werkbedrijven en sociaal ondernemers zijn soms elkaars concurrent en soms juist elkaars partner. In deze sessie gaan we aan de hand van een casus met elkaar in gesprek over de (on)mogelijkheden van samenwerking en wat dit voor beide partijen op kan leveren.

Let op:

NB: De workshop is een side event van de Startup Delta Summit die deze dag plaatsheeft op dezelfde locatie. U bent van harte welkom om ook naar de Summit te komen. Houdt u er wel rekening mee dat aanmelden noodzakelijk is en dat er kosten zijn verbonden aan deelname.

Map for Industrieterrein Kleefse Waard (gebouw LB, eventruimte), Arnhem
Dsc 8750 internal thumb small 1507198172

Bouwen aan een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap

Platform31 en het G40-Stedennetwerk organiseren een bijeenkomst over manieren om in uw gemeente een omgeving te creëren voor sociaal ondernemerschap. Diverse voorbeelden uit de praktijk worden gedeeld en we bieden u handvatten om in uw gemeente aan de slag te gaan. Lees meer

12:00 Inloop
13:00 Deelsessie ronde I
14:00 Deelsessie ronde II

Indien u problemen ondervindt bij het registreren voor deze bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar communicatie@platform31.nl.