Boostersessie gedragsbewust beleid

De landelijke richtlijnen van RIVM, rijksoverheid en de veiligheidsregio’s rondom het coronavirus zijn sinds 23 maart 2020 uitgebreid. Dit betekent dat Platform31 aan haar medewerkers heeft gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken tot in elk geval 1 juni.

Om de veiligheid- en gezondheidsrisico’s tot het minimum te beperken, zijn ook onze bijeenkomsten voorlopig geannuleerd. Deze afweging maken we uiteraard in nauwe samenspraak met onze projectpartners.

Voor de meeste bijeenkomsten wordt momenteel gezocht naar een alternatieve datum, bij andere kennisdelingsactiviteiten zetten we alternatieve werkvormen in, zoals het bieden van een webinar of de inzet van video, podcast of online presentaties.

We volgen de ontwikkelingen op de voet en stellen onze richtlijnen bij als daar aanleiding toe is. Al onze medewerkers blijven bereikbaar via e-mail en mobiele nummer.

Werkt u bij een gemeente en wilt u inzichten over gedrag toepassen om mensen met financiële problemen beter van dienst te zijn? Meld u dan aan voor de boostersessie gedragsbewust beleid op 31 maart in Den Haag.

Waarom?

Het besef dat kennis van gedrag van belang is om effectief beleid en interventies te kunnen ontwikkelen, is sterk toegenomen. Desondanks zien we dat, juist ook in het sociaal domein, de beschikbare kennis over gedrag niet altijd wordt vertaald naar handvatten voor de praktijk. Platform31 bundelt de beschikbare (wetenschappelijke) gedragskundige kennis in relatie tot financiële problemen in een publicatie. We geven ook duiding en goede voorbeelden van toepassingsmogelijkheden. Om deze inzichten nog beter toe te passen in het beleid en praktijk van gemeenten, organiseren we een boostersessie voor gemeenten.

Wat gaan we doen?

Tijdens de boostersessie presenteren we de belangrijkste gedragsprincipes en gaan we met elkaar in gesprek over wat deze betekenen voor beleid en uitvoering. Hierbij gaan we dieper in op vragen uit de groep, zoals: ‘Hoe kan ik in mijn dienstverlening beter rekening houden met de effecten van stress op het gedrag van mijn doelgroep?’ En: ‘Hoe bereik je specifieke groepen, zoals werkende armen en zzp-ers met schulden?’ De inhoudelijke lessen uit de sessies verwerken we in een artikel om de inzichten breder te verspreiden.

Meedoen?

Werkt u bij een gemeente en heeft u interesse? Schrijf u dan in voor de boostersessie van 31 maart via:

Stimuleren gedragsbewust beleid in het sociaal domein

Voor een effectieve aanpak van armoede en schulden wordt meer en meer gekeken naar kennis en inzichten over gedrag. Wat kunnen professionals in het sociaal domein doen om mensen met financiële problemen met schulden effectief willen bereiken, motiveren en ondersteunen? En welke goede voorbeelden zijn er al? Op een overzichtelijke kennispagina delen we de komende tijd meer voorbeelden over het stimuleren van gedragsbewust beleid in het sociaal domein. Ga naar www.platform31.nl/gedrag-in-beleid voor meer informatie.

Meer lezen?

Map for Platform31:  kantoor Stichthage, Koningin Julianaplein 10, (7e verdieping, ingang hal Centraal Station Den Haag)
Dsc 2101 ovv alex schroder internal thumb small 1519218828

Boostersessie gedragsbewust beleid

Werkt u bij een gemeente en wilt u inzichten over gedrag toepassen om mensen met financiële problemen beter van dienst te zijn? Meld u dan aan voor de boostersessie gedragsbewust beleid op 31 maart in Den Haag. Lees meer

Werkt u bij een gemeente en heeft u interesse? Schrijf u dan in voor de boostersessie van 31 maart via: