Bijzondere woonvormen: vloek of zegen in tijden van woningnood?

Verdieping: collectieve woonvormen en Tiny Houses


Ben je op zoek naar mogelijkheden om vanuit jouw gemeente meer ruimte te bieden voor bijzondere woonvormen? Of zit je juist met inwonersinitiatieven waar je geen raad mee weet? Zoals Tiny Houses, erfdelen, wooncoöperaties en hofjeswoningen? Welke meerwaarde hebben deze woonvormen voor jouw gemeente en hoe kan je ze mogelijk maken binnen bestaande wet- en regelgeving? Platform31 nodigt je, samen met VNG, Ruimte voor Collectief Wonen en Tiny House Nederland, uit voor een bijeenkomst over bijzondere woonvormen met de focus op collectieve woonvormen en Tiny Houses.

In deze online bijeenkomst bespreken we hoe collectieve woonvormen en Tiny Houses kunnen bijdragen aan betaalbare woningen in jouw gemeente. We delen ervaringen met en kennis over het toestaan van andere woonvormen. We gaan in gesprek over belemmeringen en kansen.

Ook horen we graag vanuit de VNG welke behoefte er is in relatie tot bijzondere woonvormen. Neem daarvoor contact op met Lorenzo Goudsmits: Lorenzo.Goudsmits@vng.nl

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten. Het is met name interessant voor projectleiders gebiedsontwikkeling, adviseurs wonen en grondzaken, bestemmingsplanjuristen en medewerkers VTH.

Programma

  • Welkom en introductie
  • Informatie over collectieve woonvormen en Tiny Houses
  • Knelpunten en kansen
  • Een voorbeeld uit de praktijk
  • Verdieping en gesprek in deelsessies
  • Afsluiting

Aanmelden

Wil je deze bijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan via deze link.

Logo's tiny house bijeenkomst


Map for

Bijzondere woonvormen: vloek of zegen in tijden van woningnood?

Verdieping: collectieve woonvormen en Tiny Houses

Platform31 nodigt je, samen met VNG, Ruimte voor Collectief Wonen en Tiny House Nederland, uit voor een bijeenkomst over bijzondere woonvormen met de focus op collectieve woonvormen en Tiny Houses. Lees meer

Wil je deze bijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan via deze link.