Publicatie Gebiedsontwikkeling

Zwolle als uitnodigende overheid

19 november 2015
Zwolle werkt aan een visie op de stad. Gebiedsontwikkeling gaat immers niet over het statisch vastleggen van een eindbeeldplanning, maar over het dynamisch bieden van ruimte. Van blauwdrukplanologie naar uitnodigingsplanologie, dat is de trend.

Auteur(s)

Zwolle ambieert een visie waarin de stad optreedt als uitnodigende overheid die zowel flexibiliteit biedt als ook heldere keuzes maakt. Met brede voorzieningen voor iedereen én proactieve burgers die het heft in eigen handen nemen. Platform31 begeleidde de gemeente Zwolle en ontwikkelde gezamenlijk enkele bouwstenen. In aanloop naar deze visie formuleert deze notitie de belangrijkste bouwstenen voor een Uitnodigende Overheid. Om zo vorm en inhoud te kunnen geven aan de (nieuwe) rollen en te bepalen wat uitnodigen en faciliteren betekent voor de inhoud en het maakproces van de structuurvisie én de gebiedsprofielen.

Zwolle_als_uitnodigende_overheid

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Maarten Hoorn Wonen en ruimte 06 10 15 67 08 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan