Wonen met een plus in Rijswijk

16 november 2023 | Leestijd: < 1 minuut
Als het kan, willen de meeste mensen graag zelfstandig blijven wonen. Maar dan wel in een geschikte woning, met zorg en aandacht dichtbij. Om dit mogelijk te maken, ontwikkelden Rijswijk Wonen, Welzijn Rijswijk en zorgorganisatie Florence het concept Wonen met een plus. Voor ouder wordende Rijswijkers die graag in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Het concept is het resultaat van samenwerking: “Zoek elkaar op en kijk samen naar de mogelijkheden binnen de gemeente.”

Auteur(s)

In samenwerking met

Wonen met een plus sluit aan op de behoefte aan veiligheid, zorg, ondersteuning en sociale contacten van ouderen. In Rijswijk zochten de woningcorporatie en zorg- en welzijnsorganisaties elkaar op en ontwikkelden samen een concept. Een mooi voorbeeld voor andere regio’s en daarom delen de betrokkenen graag hun bevindingen in deze korte video.

Aan het woord komen Marion Wendel (programmamanager wonen en zorg bij Rijswijk Wonen), Anita de Vriend (flatcoach bij Welzijn Rijswijk), Ramon de Vries (wijkconsulent bij Rijswijk Wonen) en bewoonster Corrie Dorlas. Ook Annelies Wetzels (wijkverpleegkundige van Florence) is in beeld.

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan