Werken aan wonen met ondersteuning voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid

9 januari 2020
De kwetsbaarheid van deze groep huurders maakt dat zelfstandig wonen niet altijd vanzelf gaat en dat er ondersteuning nodig is. Om te zorgen dat het zelfstandig wonen van deze groep succesvol is, zijn gemeenten, corporaties en organisaties voor zorg en welzijn steeds vaker met elkaar in gesprek over de vragen: wat is nodig om te zorgen dat mensen met een ondersteuningsvraag goed kunnen wonen en welke bijdrage kan het woondomein daaraan leveren? Deze publicatie voorziet beleidsadviseurs, programmaleiders en hun opdrachtgevers van kennis en praktijkvoorbeelden voor de zoektocht naar goed wonen met ondersteuning voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid.

Auteur(s)

Susan van Klaveren, Henk Nouws en Netty van Triest

De publicatie is één van de resultaten van het experiment Weer Thuis en gaat in op de volgende onderwerpen:

  • Context: de beweging van het wonen in instellingen naar het zelfstandig wonen in de wijk van mensen met een (psychische) kwetsbaarheid;
  • Woonbehoefte van deze kwetsbare mensen;
  • Realisatie van de genoemde beweging in de praktijk;
  • En verdieping op het vlak van wet- en regelgeving.

Daarnaast vindt in deze publicatie praktijkverhalen van vier samenwerkingsverbanden: regio Noord- en Midden-Limburg, gemeente Utrecht, regio Noord-Veluwe en regio Gooi-Vechtstreek. De publicatie sluit af met een reflectie op de publicatie door twee ervaringsdeskundigen.

Werken-aan-wonen-met-ondersteuning

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan