Publicatie Gezondheid en zorg

Werk maken van monitoren en evalueren

Keuzehulp instrumenten en stappenplan

12 maart 2020
Voor projectleiders en beleidsadviseurs die werken aan programma’s over projecten over gezondheidsverschillen is het belangrijk om te weten hoe deze uitpakken. Maar hoe volg je de aanpak en maak je de resultaten zichtbaar? Deze publicatie geeft handige handreikingen voor goede monitoring en evaluatie.

Auteur(s)

In samenwerking met

Opbouw keuzehulp

Deze keuzehulp helpt bij het kiezen van geschikte instrumenten voor het monitoren & evalueren van de gekozen aanpak. De keuzehulp bestaat uit:

  • Een eenvoudig stappenplan voor het verhelderen van doel en focus.
  • Een lijst met instrumenten waarin is aangegeven voor welk M&E-doel de instrumenten geschikt zijn. Als een instrument het label ‘licht’ heeft, vraagt de toepassing weinig geld en heb je geen expert nodig. Anders valt een instrument onder de categorie zwaarder.
GezondIn_-_Werk_maken_van_monitoren_en_evalueren

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Het stimuleringsprogramma GezondIn, uitgevoerd door Pharos en Platform31, helpt Nederlandse gemeenten sinds 2014 met de lokale aanpak van gezondheidsverschillen.

Naar gezondin.nu

Contact

Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan