Waarde maken uit leegstand

Hergebruik gemeentelijk vastgoed

4 april 2018
Overtollig vastgoed. Welke gemeente heeft hier niet mee te maken? Of het nu komt door krimp, stabilisatie of groei, regelmatig zijn gebouwen niet meer nodig voor de functie waar ze ooit voor bedacht zijn. Dat geldt zeker voor gemeentelijk maatschappelijk vastgoed, zoals schoolgebouwen, buurthuizen of bibliotheken. Dit magazine onderzoekt mogelijkheden en oplossingen om leegstaand vastgoed nieuw leven in te blazen.

Auteur(s)

Vera Beuzenberg, Ali Karatas, Matthijs Uyterlinde, Gerben van Dijk, Marc van Leent, Marieke Jonker-Verkaart

In samenwerking met

Welke kansen en uitdagingen komen gemeenten tegen wanneer ze aan de slag gaan met de verkoop of herbestemming van hun maatschappelijk vastgoed? Aan de hand van zes praktijkvoorbeelden onderzoeken we hoe gemeenten hergebruik en transformatie van gemeentelijk vastgoed kunnen bevorderen en wat dit oplevert. We sluiten af met concrete handvatten voor gemeenten om transformatie en hergebruik van hun vastgoed te stimuleren.

Lees het magazine online

Contact

Vera Beuzenberg 06 83 17 13 69 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan