Voorkomen door te verbinden

Handreiking voor gemeenten: Hoe kunnen overbruggende initiatieven bijdragen aan het voorkomen van sociale spanningen?

15 januari 2017
Mensen met een sociaaleconomisch lagere positie komen vaak terecht in buurten en wijken met goedkope(re) huur- en koopwoningen. Vaak zijn dit migranten of Nederlanders met een migratieachtergrond. Deze diverse buurten kunnen te maken krijgen met sociale spanningen, wanneer bewoners niet met elkaar in contact komen, elkaar niet kennen of elkaar niet aan durven spreken op ongewenst gedrag.

Auteur(s)

Femke Bax en Darko Lagunas

Platform31 onderzocht welke rol burgerinitiatieven kunnen spelen in het overbruggen van verschillen tussen bewoners, laat zien wat wel en juist niet werkt bij dit type initiatieven en keek wat gemeenten kunnen doen om dit type initiatieven te stimuleren.

De 10 initiatieven die we hebben geselecteerd kunnen we zien als ‘overbruggende initiatieven’: initiatieven die er naar streven om verbinding tussen groepen van verschillende sociaal-culturele achtergronden te stimuleren.

Handreiking_voor_gemeenten._Voorkomen_door_te_verbinden

Voorkomen door te verbinden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan