Vernieuwende woonoplossingen in kleinere gemeenten

1 december 2021
Tal van gemeenten experimenteren met flexibele woonoplossingen om het woningtekort tegen te gaan. Ook kleinere gemeenten in het landelijk gebied. Er lopen honderden projecten in allerlei soorten en prijsklassen, in steden en dorpen, voor uiteenlopende doelgroepen en met verschillende eigendoms- en beheerconstructies. Deze publicatie deelt twaalf praktijkvoorbeelden, ter inspiratie.

Flexwonen is bedoeld voor woningzoekenden die snel woonruimte nodig hebben, aanvullend op de reguliere woningmarkt. Flexwonen biedt spoedzoekers een alternatief voor níet wonen. Dat kan in tijdelijke gebouwen (of locaties), maar ook in een permanent gebouw, waar bewoners elkaar opvolgen, al dan niet met tijdelijke huurcontracten.

In dit rapport geven de onderzoekers twaalf voorbeelden van flexibele woonoplossingen in kleinere gemeenten. Ook duiden de onderzoekers de (vermeende) trek van de Randstad naar het platteland. De voorbeelden kunnen als inspiratie dienen. Immers, wat in het ene dorp kan, kan elders wellicht ook, eventueel aangepast aan lokale omstandigheden.

Vernieuwende-woonoplossingen-in-kleinere-gemeenten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan